Илиан Илиев: Търсим защитник, атакуващ футболист и вратар

"Програмата ни не е лесна"

Илиан Илиев: Търсим защитник, атакуващ футболист и вратар

 Треньорът на Черно море Илиан Илиев не бе твърде притеснен от тежката загуба с 0:3 от Добруджа в контролна среща, играна днес. Специалистът смята, че на този етап няма смисъл да се коментират резултатите в предсезонните проверки с оглед на състоянието на отбора. Той призна, че селекцията в клуба продължава и се търсят защитник, атакуващ халф и вратар.

"В този момент коментар за контролите няма да е нормален, тъй като има хора, които вчера излязоха от карантина, и днес бяха 45 или повече минути на терена. Други момчета излязоха от карантината преди два дни. Малко рискуваме с тяхното включване, тъй като трябва да не избързваме, но сме притиснати от времето и те поиграха малко. Видяхте, че няма 20 души от мъжкия отбор. Взехме от малките накрая и този мач /с Добруджа/ го завършихме с шест момчета от 19-годишните. Виждате, че има умора, според ситуация, в която сме поставени от непредвидени обстоятелства, сме малко "на тъмно". Ще рискуваме, ще ги натоварим. Предполагам всеки, който е поставен в нашата ситуация, трябва малко да рискува. Проверките са полезни физически."

"Имаме нужда от попълнения в защитата, особено в крайни защитници. Поне един човек за там трябва да вземем, ако може и да комбинира и да играе на фланга като ляв защитник и централен защитник, това би било добре. И още един атакуващ играч. Не е лесно, видяхте в каква ситуация ни постави Миодраг Митрович преди пет-шест дни. Трябва да излезем от тази ситуация, ще потърсим естествено още един вратар, не можем да стоим с двама. В тази ситуация, ако стане пак нещо с вируса, ще е още по-зле. Тримата играчи, които са още в карантина заедно с треньора на вратарите Боян Пейков, не знаем кога ще излязат от нея. Утре пак имат тестове, така че се надяваме до първия мач от първенството да излязат. Леандро Андраде е младо момче, за първи път излиза в чужбина и ще трябва да има малко адаптация, затова следващите играчи, които вземем, трябва да са по-опитни. Ние ще изкараме максимален състав за началото на първенството, колко ще сме подготвени да сме боеспособни в целия мач е проблем. Със сигурност няма да сме хвърлили кърпата предварително и да казваме не сме готови или закъсняхме. Правим основата, която искаме - въздух, сила, пък другите неща ще ги трупаме в движение."

"Програмата ни не е лесна. Всеки казва трябва да играеш с всичко, но четири гостувания и приемане на Лудогорец и ЦСКА е трудно и трябва да сме доста ангажирани максимум във всеки един мач. Ще се отрази липсата на публика на стадионите. Ние искаме да играем пред публика, имаме хубави мачове у дома с Лудогорец и ЦСКА-София, съмнявам се първенството да започне със зрители, макар че видяхме първите няколко кръга и финала за купата имаше публика, сега затвориха по неясни причини. Отвориха се заведенията, а само стадионите останаха затворени, а това го правим за хората", заяви Илиев.

Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Храбър Пирин спря и Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с претенции за червен картон

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки