Леброн Джеймс вкара решаващата стрелба за победа на Лейкърс в градското дерби

Антъни Дейвис отбеляза 34 точки при успеха със 103:101 срещу Лос Анджелис Клипърс

Леброн Джеймс вкара решаващата стрелба за победа на Лейкърс в градското дерби

 Антъни Дейвис отбеляза 34 точки, а Леброн Джеймс вкара решаващия кош 12.8 секунди преди края за победата на Лос Анджелис Лейкърс със 103:101 срещу Лос Анджелис Клипърс в първия мач след прекъсването на сезона в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Така Лейкърс подобриха баланса си на първото място в Западната конференция до 50/14, докато Клипърс са на втората позиция с 44/21.

Джеймс вкара 16 точки, а освен това хвана 11 борби и записа 7 асистенции. Така Лейкърс поведоха с 6.5 победи пред Клипърс само седем мача преди края на сийдинг процеса в Лигата.

Кайл Кузма добави 16 точки за Лейкърс, докато за градския съперник най-резултатни бяха Пол Джордж с 30 и Кауай Ленард с 28. Клипърс водеха с 11 точки в средата на третата четвъртина, но Лейкърс стигнаха до пълен обрат.

Руди Гобер вкара два пъти от наказателната линия и Юта Джаз победи със 106:104 Ню Орлиънс Пеликанс във втория мач от четвъртък вечер. Така Джаз заеха четвъртото място на Запад, докато Пеликънс са 11-и и на четири победи от плейофните квоти.

Ню Орлиънс, който водеше в по-голямата част от мача и дори имаше аванс от 16 точки, почти спечели със сирената, но стрелбата на Брендан Инграм за тройка се удари в ринга. Така той остана с 23 точки, докато Гобер, който вкара и първия кош след подновяването на сезона, завърши с 14 и 12 борби.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки