Юноши старша възраст на Беласица загубиха като домакини от Вихрен с 1:5

От клуба ще анализират причините за тежката загуба

Юноши старша възраст на Беласица загубиха като домакини от Вихрен с 1:5

При изключително топло време на терена с изкуствено покритие в района на гимназията в град Петрич се изигра контролния мач между юношеските състави на Беласица Петрич и Вихрен Сандански. В първите минути на срещата Здравко Корчев бе изведен пред наказателното поле на младите гладиатори, но удара на петричкия нападател бе спасен от вратаря на гостите. В 15-та минута след атака по десния фланг на гостите последва центриране отдясно и оставения непокрит в наказателното поле на домакините Костадин Апостолов с крак огорчи вратаря Тодор Димитров за 0:1. В 31-ва минута след поредна флангова атака на гостите Костадин Апостолов бе изведен пред наказателното поле на Беласица, овладя кълбото и майсторски го изпрати в мрежата зад Тодор Димитров за 0:2.Осем минути по-късно Костадин Костадинов с хвърляне на топката от тъча изведе Благой Стоянов по фланга, той навлезе на скорост , завъртя се и отбеляза рядко красиво попадение за 1:2.

След почивката продължиха индивидуалните грешки на отбора на домакините, които бяха добре дошли за футболистите на младите гладиатори от Сандански. В 64-та минута Иван Маникатов с шут от 22-23 метра направи резултата 1:3. Девет минути по-късно Мартин Попов след самостоятелен пробив се възползва от грешка в защитния вал на домакините и покачи на 1:4. Пет минути преди края на срещата Костадин Апостолов от границата на наказателното поле изпрати топката неспасяемо в мрежата на стража на домакините за 1:5. При това положение той направи хеттрик в двуб
 оя.

След мача наставникът на отбора-победител Тодор Мечев сподели, че е доволен от старанието на неговите възпитаници. „Това е първи контролен мач от лятната ни подготовка. Ще продължаваме да изчистваме пропуските в движение”, заяви Тодор Мечев.

Ето какво сподели старши треньорът на юноши старша възраст на Беласица Георги Киров в социалните мрежи:

„Само чакаме децата да паднат и ги почваме, после се питаме защо се отказват. А никой не споменава факта,че тези деца не водят досега пълноценна подготовка поради уважителни причини. А това бе само една контрола.Истина е,че днес не играха на ниво,но какво толкова. Това е само един мач. Работа на школата е да дава играчи за първия отбор,а не някакви си резултати. Ако бият всичко наред и утрешния ден нито едно от тях не заиграе в първия отбор по-добре ли е?”

От ръководството на клуба се очаква да бъде направен анализ за действията както на треньорския щаб, така и на футболистите, взели участие в този злополучен мач. „Все пак името на Беласица трябва да се защитава. Не може в първия контролен мач да победиш с 6:0 като гост в Крупник отбора на Септември Симитли, а сега като домакини да допуснеш такава неприятна загуба.Отборът има потенциал и ще се развие, но не по този начин”, споделиха от клуба.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки