Руснаци спретнаха кален номер на Теодор Салпаров

Бившият национал няма да играе за Сургут през новия сезон

Руснаци спретнаха кален номер на Теодор Салпаров

Гаден номер на Теодор Салпаров спретна президентът на руския волейболен клуб Газпром Югра (Сургут) - Рафаел Хабибулин. Преди няколко месеца той обяви официално оставането в клуба на либерото. През предстоящия сезон бившият национал трябваше да бъде треньор на тима, а освен това да влиза в игра, когато това се налага.

 
Към днешна дата обаче от Газпром Югра са се отказали от услугите на българския волейболист, който е сред най добрите състезатели в света на поста либеро.
 
Най-вероятно това е станало заради проблеми с финансирането на отбора, след като пандемията от коронавирус сви рязко бюджетите на спортните кубове в Русия.
 
Скандалното обаче е, че никой от клуба от Сургут не е уведомил за това Теодор Салпаров. 
 
“Разбрах, че вече не съм част от тима на Сургут за новия сезон съвсем случайно. Чух се с един от треньорите на Газпром Югра, с когото работихме успешно през изминалия сезон. Обадих се да му честитя рождения ден. Споделих му, че президентът на клуба Рафаел Хабибулин все още ми се е обаждал, за да уточним подробности за работата ни през новия сезон. Тогава той ми каза: “Ти си прекалено скъп за тима на Сургут сега. Рафаел Хабибулин трябва да ти плати заплата от 50 000 евро, а за тези пари ще може да вземе двама или трима млади волейболисти.
 
В Русия взеха решение да няма изпадащи отбори от Суперлигата през следващите два сезона и явно това е натежало за решението на клуба. Миналата година, с моето скромно участие, се класирахме за плейофите, което дълго години не бе правено от Газпром Югра”, заяви Теодор Салпаров.
 
“Не е джентълменско поведението на Рафаел Талгатович. Още на 19 март, преди да си замина за България, ми каза, че разчита на мен. Три пъти говорихме за бъдещето през новия сезон и имахме мъжката си дума… Договори не сме подписвали, но до момента мъжката ни дума беше закон…”, добави Теодор Салпаров, който игра за Газпром Югра през втория полусезон на изминалия шампионат и имаше основен принос за добрите игри и победите на тима от Сургут.
 
“Сега вече ще е трудно да се намеря отбор. След края на миналия сезон имаше опции и за някои от топ отборите в Русия, но ги отклоних, защото държах на думата си за Сургут. Много, като че ли, не ми се ходи в Европа… При тази ситуация с коронавируса, може би е по-добре да съм си в България. Но, вече почти всички добри отбори и в България са направили селекцията си…. Нефтохимик? Имаше идея да се завърна в клуба, след като приключа още миналия сезон с Газпром-Югра, но… В Бургас вече са взели двама волейболисти на позиция либеро и са подписали договори с тях. Сега ще е по-трудно това да стане. Засега оставам в България и ще тренирам. Ще видя и ще реша какво ще правя малко по-късно”, завърши Теодор Салпаров. 
Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки