Хамилтън с рекорден полпозишън на "Силвърстоун" (ВИДЕО)

Мерцедес без конкуренция и в квалификацията за Гран при на Великобритания

Хамилтън с рекорден полпозишън на "Силвърстоун" (ВИДЕО)
Люис Хамилтън се пребори със съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас и ще потегли от първа позиция в Гран при на Великобритания. Това е рекорден седми полпозишън за световния шампион на "Силвърстоун". 
 
Трети в клафиликацията за разпределение местата на стартовата решетка се нареди Макс Верстапен с Ред Бул. Шарл Льоклер с Ферари ще бъде до него на втора редица. 
 
Хамилтън и Ботас започнаха битката помежду си още от първата фаза, в която финландецът бе най-бърз, но с преднина от едва 1 десета пред съотборника си. 
 
Джордж Ръсел с Уилямс даде впечатляващо 13-о време и прескочи в следващата фаза, докато съотборникът му Никола Латифи остана последен. Не успяха да минат напред още Кевин Магнусен (Хаас), Антонио Джовинаци и Кими Райконен (Алфа Ромео) и Ромен Грожан (Хаас). 
 
В Q2 Хамилтън се завъртя на 360 градуса, но остана на пистата, докато Ботас постави нов рекорд. Сесията бе прекъсната за няколко минути, за да се почисти пистата от камъните, които световният шампион изкара на трасето. 
 
Голямата изненада бе отпадането на Алекс Албън с Ред Бул, който ще започне 12-и. Пред него, но извън Q3 бе Пиер Гасли с Алфа Таури, а не успяха да продължат напред също така Нико Хюлкенберг (Рейсинг Пойнт), Дани Квят (Алфа Таури) и Джордж Ръсел (Уилямс). 
 
При първите бързи обиколки в последната фаза Хамилтън вдигна темпото и постави рекорд с 1:24.6, докато Ботас остана на 0.150 от него. Макс бе със секунда назад. 
 
В края Люис бе още по-бърз, като свали още три десети от времето си и не даде шанс на Валтери, който също се подобри, но недостатъчно. Верстапен очаквано бе трети, а Шарл Льоклер донесе отлично 4-о място за Ферари. 
 
Ландо Норис с Макларън и Ланс Строл с Рейсинг Пойнт ще започнат 5-и и 6-и, а десетката допълниха Карлос Сайнц (Макларън), Дани Рикардо (Рено), Естебан Окон (Рено) и Себастиан Фетел (Ферари). 
 
 
Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки