Чиро Имобиле ще бъде новият носител на "Златната обувка"

Нападателят на Лацио има 35 гола, основният му конкурент Роналдо пропуска днешния мач

Чиро Имобиле ще бъде новият носител на "Златната обувка"

 Нападателят на Лацио Чиро Имобиле може да се чувства сигурен нов кавалер на "Златната обувка" за голмайстор номер 1 на Европа. Това става кръг преди края на Серия "А". Причината е, че големият му конкурент за приза в Италия - Кристиано Роналдо, беше изваден от групата за днешния мач на Ювентус с Рома.

Преднината на италианския стрелец пред португалецa все пак беше доста солидна - цели четири попадения. Имобиле има 35 гола, Кристиано е с 31, а следващият в подреждането в Италия е Ромелу Лукаку с 23. В подреждането за "Златната обувка" Чиро изпреварва Роберт Левандовски от Байерн (Мюнхен), който вкара 34 в германския шампионат. В таблицата Имобиле събира 70 точки, а полският голаджия е 68.

Левандовски е ощетен в тази надпревара предвид това, че в Бундеслигата има 34 кръга, с четири по-малко от другите топ първенства в Европа. Тази вечер светлокосият футболист може да увеличи сметката си в последния мач на "орлите" - срещу Наполи. От 2010 година досега единствено Луис Суарес беше нарушил хегемонията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо в надстрелването.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки