ОБЗОР: Дженоа оцеля след победа срещу Верона (РЕПОРТАЖИ)

Лече е последният изпадащ от Серия "А", вижте резултатите от днешните мачове

ОБЗОР: Дженоа оцеля след победа срещу Верона (РЕПОРТАЖИ)
Дженоа ще играе и през следващия сезон в Серия "А", след като спечели с 3:0 домакинството си на Верона от последния кръг на италианското първенство. Тимът на Давиде Никола свърши работата си още до почивката. 
 
В 13-ата минута Антонио Санабрия даде аванс на домакините, разписвайки се с глава след центриране на Лукас Лерагер, а в 25-ата вкара втория си гол за вечерта след асистенция на ветерана Горан Пандев. В 44-ата Кристиан Ромеро с глава оформи крайното 3:0 след изпълнение на корнер, но в 61-ата именно той беше изгонен за втори жълт картон. В края на мача пък Софиан Амрабат и Франческо Касата влязоха в разправия, заради което и двамата получиха по червен картон.
 
 
В същото време Лече и Парма сътвориха голов спектакъл на "Виа дел Маре", който гостите спечелиха с 4:3. Загубата се оказа и последният мач за тима на Фабио Ливерани в елита. Лече се нуждаеше от задължителен успех и издънка на Дженоа, за да оцелее. Това обаче не се случи и така домакините станаха третият изпадащ от Серия "А" този сезон след СПАЛ 2013 и Бреша.
 
Парма поведе в 11-ата минута. Фабио Лусиони си заби автогол. В 24-ата Джанлука Капрари се разписа за "дуковете". В 40-ата Антонин Барак намали, а в 45-ата Биаджо Мекариело вкара за 2:2. Парма обаче отново поведе с два гола. Андреас Корнелиус в 52-ата и Роберто Инглезе в 66-ата минута направиха резултата 2:4. Две по-късно Джанлука Лападула офирми крайното 3:4.
 
 
РЕЗУЛТАТИ
 
СПАЛ - Фиорентина 1:3
 
Сасуоло - Удинезе 0:1
 
Дженоа - Верона 3:0
 
Лече - Парма 3:4
 
Болоня - Торино 1:1
 
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки