Треньорът на Марек: Загубихме в Симитли след индивидуални грешки в защита и неточен мерник на нападателите

„Независимо от загубата стана много добър мач", заяви Светльо Георгиев

Треньорът на Марек: Загубихме в Симитли след индивидуални грешки в защита и неточен мерник на нападателите

 Последният си контролен мач от лятната подготовка на отбора футболистите на Марек изиграха на отлично подготвения терен в Симитли на електрическо осветление срещу местния Септември. Течеше първата минута , когато при самостоятелна акция от дълбочина Димитър Чечев успя да навлезе в наказателното поле на домакините, излъга и вратаря и изпрати кълбото в мрежата за 0:1. В 15-та минута след поредна контраатака на гостите Александър Близнаков насочи топката към Димитър Панталеев и той с крак я отклони в мрежата зад стража на Септември за 0:2. Явно това поотпусна футболистите на Марек и в продължение на 15 минути след елементарни грешки в защитния си вал допуснаха резултата да се промени на 3:2 след две попадения на Иван Михайлов и едно на Китан Василев от отбора на домакините. В 40-та минута при добра комбинация между Александър Близнаков и Димитър Чечев топката бе насочена към Веско Любомиров, който не сгреши за 3:3.

През втората част на срещата мачът стана още по-интересен. Отборът на гостите държеше повече топката, но Веско Любомиров, Александър Близнаков, Димитър Владимиров не успяха от удобни позиции за поразят вратата на домакините. В самия край на срещата при центриране пред наказателното поле на Марек след груба грешка на защитата Боби Хазуров се възползва от ситуацията , овладя кълбото и с нисък плътен удар го изпрати в мрежата зад вратаря Евгени Спасов за 4:3.

„Независимо от загубата стана много добър мач, играейки срещу отбор  от втора лига, в който са привлечени много класни футболисти. Допуснахме груби грешки отзад и неточна стрелба на нашите нападатели пред противниковата врата. Но контролните мачове са затова ,за да може да видим къде грешим и да ги изчистим за да не се повтарят по време на официалните срещи. Използвах 20 състезатели в този двубой, като Иван Георгиев и Николай Николов не взеха участие заради контузии”, сподели старши треньорът на Марек Светльо Георгиев.

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки