Черно море иска Карлос Охене от Берое

Старозагорци уредиха девети нов - французин от Гърция

Черно море иска Карлос Охене от Берое

Черно море ще се опита да привлече играч на Берое.

Треньорът на варненци Илиан Илиев се надява да подсили тима си с халфа Карлос Охене, пише "Тема Спорт".

Както е известно, ганаецът не попада повече в плановете на наставника на заралии Димитър Димитров-Херо. Очаква се днес или утре двете страни да приключат отношенията си.

Същото важи и за нападателя Зоран Йосипович. Илиев харесва стила на игра на Охене и иска да засили конкуренцията в средата на терена за своя тим.

Африканецът се завърна под Аязмото през 2018-а, след като бе продаден от Берое на Оход Медина от Саудитска Арабия. Той дойде у нас през 2016-а от АЕЛ Лимасол и веднага се утвърди при старозагорци.

На няколко пъти в свои интервюта Илиан Илиев е хвалил Охене за играта си и че би искал да има такъв състезател в редиците си.

Междувременно Берое привлече лявото крило Умар Камара, който пристига като свободен агент. 27-годишният футболист е договорил условията си със заралии и ще се присъедини към тима в сряда.

Камара е изостанал с подготовката, така че при всички положения няма да бъде на разположение на старши треньора Димитър Димитров за първите мачове от новия сезон.

Той е деветото ново попълнение на Берое, след като клубът вече привлече Илиас Хасани, Радослав Апостолов,  Джунейт Али, Георги Динков, Димо Бакалов, Християн Василев, Кийлън Лебон и Кукула.

27-годишният Умар Камара по-рано през седмицата е посетил Стара Загора, за да се запознае с обстановката, отбора, колектива и базата.

През миналия сезон Камара е играл за атинския Паниониос, който беше част от гръцкия елит, но изпадна.

Кариерата му преминава през Льо Авър, Льо Витреен, Шартър, Гонфревил, Орлеан и Бастия. През последните две години играе за Паниониос. За този период обаче е записал само 28 шампионатни мача, в които се е разписал само веднъж.

В повечето двубои е бил със статут на резерва. Камара може да действа и на върха на атаката. Висок е 186 см. С неговото привличане селекцията на заралии за новия сезон до голяма степен може да се счита за приключена.

Димитър Димитров-Херо умува дали да бъде привлечен още един вратар, след като това лято бе взет Християн Василев. Причината е, че титулярът Душан Перниш е измъчван от дискова херния и все още няма яснота кога точно ще е готов за игра.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки