Сензациите в пресата: На „Армията“ мислят за преотстъпване, бразилец отказал на ЦСКА

Халф на Дунав в Марица, Локо Сф задържа бразилец, Тервел Златев пред завръщане в Ботев Пд и още…

Сензациите в пресата: На „Армията“ мислят за преотстъпване, бразилец отказал на ЦСКА

Сензациите в спортната преса днес, понеделник, 03 август 2020 година:

„Меридиан мач“: Бразилец отказал на ЦСКА

Бразилски футболист е бил много близо до договор с ЦСКА, но в последния момент е отказал да дойде в София, спекулира „Блиц“. Агенцията дори твърди, че той е имал резервиран билет за полет до столицата, но е решил да не го използва. Преди това той и мениджърът му уточнили личните условия по договора. Оставало е бразилецът само да мине прегледи и да подпише. По непотвърдена информация той играе като атакуващ халф и нападател. След продажбата на Евандро в момента има трима бразилци на „Армията“ – Густаво Бусато, Енрике Рафаел и Жеферсон.

„Тема спорт“: Халф на Дунав в Марица

Халфът на Дунав (Русе) Свилен Щерев започне тренировки с Марица Пловдив. Полузащитникът дори игра за кършиакалии в контролата с Борислав Първомай (1:1). Засега Щерев само ще поддържа форма с клуба от Югоизточната Трета лига, докато изчаква добри предложения. Щерев, който премина в Дунав от Ботев Гълъбово, няма да остава при драконите. Той напуска, като свободен агент, заради неплатени заплати, както и голяма част от играчите в тима. Щерев бе сред основните фигури в състава, когато бе воден от старши треньора Людмил Киров. В същото време стана ясно, че е възможно именно Марица да замени Дунав във Втора лига, ако русенци се откажат от участие. Засега няма яснота дали драконите ще продължат във втория ни ешелон заради тежкото финансово положение. Това обаче трябва да се случи в най-скоро време, защото сезонът в Югоизточната Трета лига започва заедно с този във Втора. Веднъж изиграли мачове в дадената дивизия, тимовете не могат да бъдат прехвърляни.

„Меридиан мач“: На „Армията“ мислят за преотстъпване
Част от младите таланти на ЦСКА ще бъдат преотстъпени през тази седмица преди старта на първенствата в Първа и Втора лига. Треньорският щаб вече е съобщил на ръководството кои от тях е хубаво да бъдат пратени под наем в други клубове, за да могат да трупат игрови опит, тъй като няма да бъдат използвани на „Армията“. Очаква се сред преотстъпените да бъдат Митко Митков, който изкара пролетта в Дунав, и подписалите наскоро първите си професионални договори Марк-Емилио Папазов и Иван Митрев. Много е вероятно последните двама да бъдат пратени в Литекс, където ще работят с Живко Желев. Засега обаче на „Армията“ ще задържат Асен Дончев, защото той е единствената алтернатива на Иван Турицов по десния фланг на защитата. 

„Тема спорт“: Локо Сф задържа бразилец

Локомотив София ще задържи бразилския централен бранител Матеус. 25-годишният защитник с португалски паспорт вече две седмици е на проби при железничарите и е привлякъл окото на наставника Иван Колев с представянето си в тренировките и контролите. "Селекцията ни на практика е приключила - разчитам на футболистите, които са тук, вярвам на всичките. Надявам се те да оправдаят доверието ни", коментира специалистът.

„Тема спорт“: Тервел Златев пред завръщане в Ботев Пд

Мажоритарният собственик на Ботев Пловдив в лицето на Сдружението са провели през последните дни няколко срещи относно бъдещето на клуба. Няколко пъти представители на фенската структура са се виждали със собственика на строителната компания ПИМК Илиян Филипов. Според информациите на една от срещите е присъствал и Тервел Златев, който пък е фаворит на хората от Сдружението за поста изпълнителен директор на канарчетата. Той веднъж вече бе част от управлението на клуба и сега е възможно да се завърне. Наскоро на среща между Сдружението и главния прокурист на Ботев Пд Асен Караславов е присъствал и счетоводител, изпратен от г-н Филипов, който е искал да се запознае с бюджета на отбора и други подробности. Повече яснота около това кой, как и с какво ще управлява Ботев Пд трябва да има след 21-и този месец, за когато е насрочено акционерното събрание на жълто-черните.

„Тема спорт“: Новак гласи Камбуров за капитан
Новакът в елита ФК ЦСКА 1948 Сф гласи Мартин Камбуров за капитан на тима през сезона. Нападателят изведе отбора си с лентата в контролата с Локомотив София в "Надежда". Камбуров ще е първи или втори капитан, в зависимост от останалите играчи на терена. В предишен спаринг лентата бе на ръката на друг нов играч - Галин Иванов. Старши треньорът Красимир Балъков е искал лидер на състава да е някой от опитните състезатели, без значение от колко време е в отбора. Бала заяви след контролата със столичните железничари, че Камбуров тепърва ще навлиза във форма. Той не се готви с тима досега заради прекаран коронавирус.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки