Още един успех за Локо Пд след триумфа за Суперкупата

„Лаута“ с лиценз за международни спортни мероприятия след заповед на Дани Каназирева, областният управител поздрави отбора

Още един успех за Локо Пд след триумфа за Суперкупата
Областният управител Дани Каназирева издаде заповед, с която се разрешава използването на стадион "Локомотив" в Пловдив за провеждането на международни спортни мероприятия за срок от една година.

Заповедта е на база проверка и доклад на сформирана областна комисия в изпълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Тази година, с промяна на нормативната уредба, проверката на спортните съоръжения и съответно издаването на разрешителни за провеждане на спортни състезания, са делегирани на областните администрации.

"Проверката от комисията бе извършена в определения срок - 31 юли и в изпълнение на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадионите", обясни областният управител.

При огледа на спортното съоръжение е установено, че трибуните са фиксирани към носещата основа и не са базирани върху или да се състоят от тръбни елементи и структури от тип скеле, с изключение на южната част на сектор "Гости" /който не се ползва/.

Според изискванията са също така седалките, има ясно обозначени места с достъп за хора с увреждания и техните придружители.

Стадионът, като и частите извън него, са добре осветени има изградено видеонаблюдение и оперативен координационен център с изглед към цялата вътрешна част на стадиона и възможности за комуникация между лицата и представителите на съответните служби, отговорни за безопасността и реда на стадиона.

Около всеки вход на стадиона има поставени информационни табели на български и английски език, посочващи забранени за внасяне на стадиона предмети.

Съвместно с органите на реда на всички входове на стадиона се осигурява пропускателен режим чрез метални заграждения.

"На база на заключенията на комисията, в която участват представители на Областта, община Пловдив, ОД на МВР, РДПБЗН и др., се издава и съответното разрешително", посочи Каназирева и поздрави отбора на Локомотив (Пловдив) за поредния успех - спечелването на Суперкупата на България.
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки