Джон Хенри: Гордея се с постиженията на Ливърпул в последната година

"Радостта на Юрген от спечелването на трофея разчувства и нас"

Джон Хенри: Гордея се с постиженията на Ливърпул в последната година

 Собственикът Джон Хенри, част от управляващата компания на Ливърпул "Фенуей Спортс Груп", изрази публично задоволството си от "невероятното постижение" на отбора, който стана английски, европейски и световен клубен шампион.

"Мърсисайдци" прекъснаха 30-годишна суша с трофея на домашна почва, след като събраха 99 точки за сезон 2019/2020, а през миналата календарна година спечелиха и международните си купи. Любопитно е, че титлата във Висшата лига бе спечелена на 10-годишнината от сделката за Ливърпул, която "Фенуей Спортс Груп" сключи и спаси отбора от финансов колапс.

"Чакахме дълго време. Бяха много емоционални десет години, а радостта на Юрген от спечелването на трофея разчувства и нас. Футболен клуб Ливърпул е едно голямо семейство и ние се гордеем, че сме част от него. Искам обаче да предупредя феновете да празнуват отговорно, въпреки че при тях радостта е най-голяма. Тя е нашият подарък за тях. Всеки ден Ливърпул е на челните страници и се надявам привържениците да се гордеят с нас. Постигнахме много в Англия и Европа за последната година. Спечелихме всичко, което можеше", каза той.

"Фактът, че спечелихме титлите в Англия, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа само за този сезон е наистина невероятен. Постижението на футболистите и служителите на Ливърпул е огромно. Това е абсолютно най-големият успех не само в моята кариера, а и на всички в компанията-собственик на отбора.

Мога да говоря с часове за Юрген Клоп и за огромното му сърце, как неговият ентусиазъм ни зарежда с енергия всеки ден. Това е много важно, защото той мотивира футболистите да вършат правилните неща, независимо дали говорим за отношението им в тренировките, играта на терена, или пък приноса им към имиджа на целия футболен клуб. Той просто иска всичко да се върши по правилния начин и успява да го прави.

Юрген работи ежедневно с Майк Гордън и Майкъл Едуардс, които са хората с най-твърдите морални принципи, които можете да си представите. Страхотно е да общуваш с тези трима души всеки ден, защото те са наистина всеотдайни и много, много талантливи. Но не са само те, длъжен съм да спомена още Том Уорнър и Питър Муур. Заедно с Юрген, Майк и Майкъл те съставят перфектна група от хора и специалисти.

Искам да използвам момента да благодаря и на останалите служители в Ливърпул от името на "Фенуей Спортс Груп". Знам, че вече го чуват и от феновете, но ние наистина се гордеем с постигнатото от тях в последните година, две. Благодаря ви", каза още Хенри.

Ливърпул е много близо до споразумение за наследника на Клоп

Това е Рубен Аморим, който е начело на Спортинг Лисабон

Гакпо: До края трябва да сме много внимателни във всеки един мач

Офанзивният футболист на Ливърпул е амбициран да се представя по най-добрия възможен начин за тима си

Ливърпул с рекорд след обрата срещу Брайтън (ВИДЕО)

Вижте подробности

Клоп за Салах: Изобщо не се съмнявам в умението му пред гола

Мениджърът на Ливърпул каза хубави думи за своя играч

Ливърпул обърна и победи Брайтън на "Анфийлд" за юбилеен успех за Клоп (ВИДЕО)

"Мърсисайдци" обърнаха и надвиха противника с 2:1

Ливърпул сбъдна предсмъртната мечта на Ериксон и победи Аякс при легендите (ВИДЕО)

Шведският специалист е обречен според лекарите, но изглеждаше в добра форма на край терена

Клоп: Не бе никак лесен мач, събрахме невъзможен брой точки (ВИДЕО)

Мениджърът на Ливърпул е удивен от представянето на тима си

Ливърпул постигна драматична победа над Нотингам в самия край (ВИДЕО)

Нунес донесе трите точки на отбора си

Клоп: Определено нямаме никакъв късмет с контузиите

Мениджърът на Ливърпул не скри притеснението си след успеха над Брентфорд

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки