Красен Кралев награди Ивайло Маринов с “Венец на победителя”

Това е най-високото държавно отличие в областта на спорта

Красен Кралев награди Ивайло Маринов с “Венец на победителя”

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои боксьор №1 на България за XX век Ивайло Маринов с най-високото държавно отличие в областта на спорта - „Венец на победителя“ по случай неговата 60-годишнина.

Ивайло Маринов е олимпийски шампион от Игрите в Сеул през 1988 и бронзов медалист от Москва 1980. Той е първият световен шампион по бокс за страната ни, като печели титлата на първенството в Мюнхен през 1982 г. Маринов е носител и на четири златни медала от европейско първенство (Тампере ’81, Варна ’83, Атина ’89 и Гьотеборг ’91). През 1981 г. печели Световната купа в Монреал.

“За мен е удоволствие да връча “Венец на победителя” на една истинска легенда в бокса. Геният на Ивайло Маринов е признат от целия свят. Неговата отдаденост към спорта, любов към родината и родния град Варна са достоен пример за подражание за всеки български спортист”, заяви Кралев.

Олимпийският шампион благодари на министър Кралев за честта и уважението да получи толкова високо държавно отличие и за усилията, които се полагат за развитието на бокса в България.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки