Фабиньо: Може би все още не осъзнаваме какво постигнахме

„Поколенията ще ни помнят с тази титла“, каза халфът на Ливърпул в интервю

Фабиньо: Може би все още не осъзнаваме какво постигнахме

Поколенията фенове на Ливърпул и футболната игра винаги ще помнят този състав на "червените" като първия, който спечели Висшата лига, заяви Фабиньо.

Отборът на Юрген Клоп събра 99 точки за шампионската титла, а освен това подплати трофея от Шампионската лига от миналия сезон със Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Според Фабиньо този състав ще бъде идолизиран десетилетия наред от настоящите и бъдещите фенове на Ливърпул.

"Това е много важно за нас. Може би все още не осъзнаваме какво сме направили, но аз мисля, че хората ще ни помнят дълго време като първия отбор на Ливърпул с титла във Висшата лига след основаването й. Този клуб е печелил много трофеи в историята си, но чака твърде дълго за първото място в първенството. Феновете нямаха търпение това да се случи и съжалявам, че не успяха да отбележат успеха с нас на стадиона, но съм сигурен, че са празнували по домовете си. И заслужено. С тази разлика в точките е нормално да празнуваме", каза той в ексклузивно интервю за клубния сайт liverpoolfc.com.

За Фабиньо огромната разлика в точките с втория Манчестър Сити е резултат от убеждението на футболистите, че трябва да печелят мачовете си на всяка цена.

"Постоянството ни бе ключово. Съставът ни също е много добър. Ако някой липсваше заради контузия или наказание, неговият заместник винаги се справяше добре. Всички сме много добре подготвени за всяка ситуация", продължи халфът.

"Когато печелиш редовно, самочувствието ти се повишава значително. И както ви казах, нашата единствена цел е да спечелим, дори когато не играем най-добрия си мач или не играем по-добре от съперника. И такива победи измъквахме в последните минути, а това е в основата на всеки шампионски отбор".

"Ливърпул е много важен за мен. Когато напуснах Монако (през лятото на 2018), аз исках да играя за клуб с манталитет и харизма, който има високи цели. И ето ме на "Анфийлд, където получих всичко, което желаех. Дойдох в клуб с чудесна атмосфера и много силен състав. Научих много в Ливърпул и разбрах защо феновете го обичат. Благодарен съм за всичко това и се надявам да постигна още много".

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки