СЛЕД ДРАМА С ПРОДЪЛЖЕНИЯ: Фулъм спечели най-скъпия мач в историята (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ляв бек донесе над 130 млн. паунда на клуба с голове в 105-ата и в 117-ата минута, Скот Паркър върна „котиджърс“ във Висшата лига

СЛЕД ДРАМА С ПРОДЪЛЖЕНИЯ: Фулъм спечели най-скъпия мач в историята (ВИДЕО+СНИМКИ)

Един от бившите клубове на българския нападател Димитър Бербатов – Фулъм, се завърна във Висшата лига.

Лондончани изпаднаха от елита през миналата година, а сега победиха друг столичен тим Брентфорд, след продължения, с 2:1 във финалния плейоф за влизане в английския футболен елит.

Мачът на „Уембли“ имаше най-голям залог в историята, защото спечелването му ще донесе на „котиджърс“ през следващите три сезона около 176 млн. долара.

От „Делойт“ изчислиха още, че ако Фулъм не изпадне веднага, то ще получи още 346 млн. долара през следващите пет кампании. 

Настоящата се превърна в успешна под ръководството на Скот Паркър, който бе назначен за временен мениджър преди изпадането от Висшата лига през 2019-а, но в крайна сметка остана, за да върне клуба в елита.

Това стана факт с два гола в края на първото и второто продължение, дело на левия краен защитник Джо Брайън.

26-годишният футболист откри резултата в 105-ата минута, когато изпълни майсторски един свободен удар и изненада вратаря на съперника, а в 117-ата сложи точка на спора след отлично двойно подаване. 

В 120-ата минута Хенрик Далсгаард даде надежда на Брентфорд, но тя се оказа напразна и Брентфорд се размина с дебют във Висшата лига, макар че в хода на редовния сезон се представи по-постоянно.

В последния кръг обаче „пчеличките“ пропуснаха второто място след домакинска загуба от Барнзли, после елиминираха Суонзи в полуфиналния плейоф, но сега загубиха от Фулъм.

„Котиджърс“ пък завърши на четвърто място в Чемпиъншип и отстрани Кардиф Сити преди да ликува на „Уембли“.

Съперниците подходиха изключително предпазливо в срещата и головете положения на практика липсваха в редовното време, но не и в продълженията.

Още във втората минута на първото такова имаше шанс за момчетата на Томас Франк.

След бърза контраатака резервата Серхи Каньос намери Оли Уоткинс, но той бе изпреварен от бранител на Фулъм.

Точно такъв нанесе и решителния удар в срещата.

В последната минута на първите добавени 15 левият защитник Джо Брайън изненада със силен изстрел излезлия напред вратар на Брентфорд и вкара от далечен свободен удар за 1:0.

В 117-та минута отново Брайън размени пасове с появилия се като резерва голмайстор на тима Александър Митрович и отново разочарова Дейвид Рая – 2:0.

В последната минута на мача Кристиан Ньоргард свали за Хенрик Далсгард след центриране и последният отблизо не сбърка, за да оформи крайното 1:2.

Брентфорд - Фулъм 1:2
0:1 Джо Брайън (105)
0:2 Джо Брайън (117)
1:2 Хенрик Далсгард (120+4)

Стартови състави:

Брентфорд: Рая, Далсгард, Янсон, Пинък, Хенри, Йенсен, Ньоргард, Да Силва, Мбемо, Уоткинс, Бенрама;

Фулъм: Родак, Брайън, Рийм, Хектор, Одой, Керни, Рийд, Кебано, Онома, Камара, Рийд;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки