Сензациите в пресата: ЦСКА чака още едно крило, Лудогорец представя нападател

Тартор на „синята“ агитка пита Сираков ще слага ли тире, дават без пари 49 декара за база на Локо Пд, Гущеров готов за старта на сезона и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА чака още едно крило, Лудогорец представя нападател

Сензациите в пресата днес, сряда, 05 август 2020 година:

„Меридиан мач“: ЦСКА чака още едно крило
Селекцията в ЦСКА не е приключила, тъй като последните информации от там сочат, че в Борисовата градина до дни очакват ново крило. Изискването е на треньора Стамен Белчев, който иска засилване на конкуренцията на този пост. Все още не е много сигурно дали става въпрос за българин, или за чужденец, като по-вероятен е вариантът за ново чуждестранно попълнение. Преди известно време се бяха появили информации, че ЦСКА проявява интерес да си върне Александър Тонев. Играчът тези дни разтрогна с Ботев Пд и в момента е без отбор. През миналия сезон „червените“ използваха Евандро на тази позиция, както и Едвин Джеси, които напуснаха отбора. В последната контрола като крило игра Тонислав Йорданов, тъй като Греъм Кери лекува лека контузия, а Жюл Кейта все още не е готов да изиграе цял мач.

„Тема спорт“: Трансферът на Хигинио пред финализиране

Очаква се днес или най-късно утре Лудогорец да финализира привличането на испанския централен нападател Хигинио Марин. 26-годишният футболист е част от втородивизионния местен Нумансия. Хигинио изигра 38 мача за отбора си през миналия сезон и вкара 10 гола. Той носи екипа на тима от стадион "Лос Пахаритос" от 2017 година насам, а преди това е бил състезател и на Мурсия, Леонеса, Лорка и Валядолид. До края на седмицата Павел Върба иска да бъде привлечен, освен Хигинио, и крило. Вариант за разградчани е бразилецът Алваро Таварес от ФК Лвов. Интерес към него има и от АЕК Ларнака. Лудогорец държи под око и случващото се около Станислав Иванов от Левски. Орлите трябва да привлекат крило, защото Вандерсон се контузи тежко и няма да играе през тази година.

„Меридиан мач“: Дават без пари за 30 години 49 декара за тренировъчна база на Локо Пд

Община Пловдив ще даде на Локомотив терена от 49 дка в район „Тракия” с безвъзмездно право на строеж за следващите 30 години. Така носителите на Купата и Суперкупата на България няма да плащат нищо за терена, на който ще изградят своята тренировъчна база и школа. Предложението е входирано в извънреден порядък и ще се гласува от сесията на Общинския съвет днес. То е от Георги Титюков, като трябва да събере 32 гласа, за да бъде потвърдено. Освен него е представен и инвестиционния проект на базата. Според него изграждането на модерна футболна база в ЖР „Тракия” на 49 декара ще струва 6,35 млн. лева, а тя трябва да се завърши до 7 години. За първите две години трябва да се направи уличен подход от улица „Съединение”, изграждане на три игрища и половина система. Вторият етап включва сградата на съблекалните и осветление на терените, както и трибуна за 400 зрители за козирка - до 3 години от разрешителното за строеж. Последният етап включва изграждането на четвъртото игрище с тревна настилка с дренажна и напоителни системи, и лекоатлетическа писта - до 7 години.

„Тема спорт“: Тартор на „синята“ агитка пита Сираков дали мисли да слага тире

Левски може би се подготвя за "тире" в името си. От това се опасява един от лидерите на синята агитка - Любомир Костадинов-Младежа. "Защо мажоритарният акционер Наско Сираков отхвърли предложението на Тръст "Синя България" за промени в Устава на ПФК Левски АД по време на Общото събрание на акционерите? Притеснява ли го това да бъде отнета възможността, който и да е настоящ или бъдещ собственик на мажоритарния пакет акции, без съгласието на привържениците, да променя името, емблемата, цветовете и града на отбора? Дали това не е подготовка за бъдещо "тире" в името на Левски?!", написа Костадинов в профила си във Фейсбук. В последно време той жестоко критикува ръководството. В началото заради кандидатурите за УС на Левски, които бяха приети. След това имаше и стрелички, насочени срещу Константин Папазов и Павел Колев.

„Тема спорт“: Гущеров готов за двубоя с ЦСКА

Капитанът на ФК ЦСКА 1948 Сф от миналия сезон Андон Гущеров ще може да вземе участие в двубоя с ЦСКА в петък на "Васил Левски". Гущеров е преминал вчера ядрено-магнитен резонанс, който е показал, че контузията му не е толкова сериозна и че Красимир Балъков ще може да разчита на него, ако прецени. Доста вероятно е Гущеров да не започне мача от първата минута заради факта, че пропусна заключителната част от подготовката на новака в елита. Отделно Бала ще разчита на Мартин Камбуров, който се очаква в отсъствието на Гущеров да вземе капитанската лента. Андон стана голмайстор на Втора лига с 21 попадения през изминалия сезон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки