Обновено спортно училище “Генерал Владимир Стойчев” ще приеме над 610 деца през новата учебна година

Средствата за реконструкцията са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 - 2020 г., чийто бенефициент е ММС

Обновено спортно училище “Генерал Владимир Стойчев” ще приеме над 610 деца през новата учебна година

Ремонт и реконструкция за въвеждане на мерки по енергийна ефективност и осигуряване достъпа на хора с увреждания започна в спортно училище "Генерал Владимир Стойчев” гр. София.

Средствата за реконструкцията са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 - 2020 г., чийто бенефициент е ММС.

В модернизацията на учебното заведение и общежитието ще бъдат вложени 910 200 лв.

Проектът е насочен към подобряване на образователната инфраструктура, която има едновременно регионална и национална стойност. Освен значението си за областта спортното училище е неразделна част от националната система на физическото възпитание и спорта в България.

Този тип училища са основни звена за подготовка на елитни спортисти и подобряването на условията в тях ще допринесе за създаване на привлекателна и безопасна среда за развитие на таланта на най-добрите състезатели в страната.

Мерките за енергийна ефективност ще спомогнат за адаптиране на образователната инфраструктура към очакваните климатични изменения и ще отговарят на нуждите за енергийно обновяване на сградния фонд.

С реализацията на мерките по подобряване на достъпа за хора с увреждания до сградата на училището, ще се повишат значително възможностите на децата и хората със затруднена мобилност в съответствие с Дългосрочната национална стратегия за заетост на хората с увреждания 2011-2020 г. и с Конвенцията за правата на хората с увреждания.

Ремонтът на СУ “Генерал Владимир Стойчев” трябва да завърши до началото на новата учебна година. В него се подготвят 610 ученици, практикуващи над 15 вида спорт.

Реконструкция и модернизация на спортните училища е предпоставка за осъществяване на един от основните приоритети на политиките в областта на младежта и спорта – насърчаване на учащите към двигателна активност и системно практикуване на спорт.

Комфорт доминира на ДП по тенис на маса

Вижте подробности

Расистки скандал се разрази около откриването на Париж 2024

Политици не искат музикална звезда на Франция да пее на Игрите

Легендарна треньорка от СССР: МОК ще убият Олимпийските игри

Вижте какво каза Татяна Тарасова

Макрон призовава Русия за мир по време на Олимпийските игри в Париж

Вижте подробности

Петкратна олимпийска шампионка прекратява кариерата си в колоезденето

Вижте подробности

В Белгия: Българският отбор 9-и на Световната купа по фехтовка

В надпреварата на сабя при жените участваха 20 тима от 20 държави

Сестри Стоеви отпаднаха на полуфинал във Франция

Вижте подробности

Йоана Илиева се класира шеста за Световната купа на сабя в Белгия

Тя се представя все по-добре с напредването на сезона

Аоияма с 5-а поредна загуба в Осака

Българинът стартира с две победи, но вече е с отрицателен баланс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки