Шахтьор довърши Волфсбург за четири минути (ВИДЕО)

Любимец на Сектор "Г" поведе украинците към успеха с два гола

Шахтьор довърши Волфсбург за четири минути (ВИДЕО)

Шахтьор (Донецк) разби с 3:0 Волфсбург и се класира за четвърфиналите на Лига Европа. Украинците имаха аванс от 2:1 след първия мач. 

 

Трите попадения на ст. "Олимпийски" в Киев паднаха в разстояние на само четири минути. На два пъти се разписа бившият футболист на български ЦСКА и любимец на Сектор "Г" - Жуниор Мораеш, а един гол добави Манор Соломон. 

 
 
Шахтьор беше по-опасният отбор и в 26-ата минута удар на Марлос се отби от гредата, а в 33-ата минута Матвийенко пропусна отблизо. Домакините продължиха да създават опасни положения и през втората част, като с пропуски се отличиха Марлос, Жуниор Мораеш и Тайсон. 
 
В 68-ата минута Хочолава фаулира откъсващия си Виктор и беше изгонен. Две по-късно и двата тима вече бяха с по 10 души на терена, след като Джефри Брукс получи втори жълт картон. 
 
В 89-ата минута Шахтьор поведе. Мораеш получи пас на дузпата от Додо и с мощен удар вкара за 1:0.  Две по-късно Евхен Коноплянка проби и намери Соломон в наказателното поле, който с шут в далечния ъгъл отбеляза второ попадение. В третата минута на добаветоно време Мораеш остана сам срещу Кастеелс и го преодоля за трети път. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки