Интер прекъсна черна серия и се класира на 1/4-финал в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италианнците надвиха трудно Хетафе на "Фелтинс Арена", Лукаку вкара своя гол №30 за сезона

Интер прекъсна черна серия и се класира на 1/4-финал в Лига Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Интер се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, след като надигра с 2:0 испанския Хетафе на ст. “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен. Победителят бе определен в един мач заради прекъсването на турнира, вследствие на пандемията от коронавирус, a двубоят бе на неутрален терен.

 
“Нерадзурите” сложиха край на черната си серията си от шест поредни мача без победа срещу испански тим.
 
Ромелу Лукаку даде аванс на “нерадзурите” в 33-та минута. Бастони пусна перфектен далечен пас към белгиеца, който използва физиката си, за да запази топката и с премерен удар по диагонала направи 1:0. Това бе 30-ти гол на Лукаку във всички турнири този сезон, с което стана четвъртият футболист на Интер, постигнал това след Роналдо (34 през 1998 г.), Диего Милито (30 през 2010) и Самуел Ето’о (37 през 2011). Отделно Лукаку се разписа в осми пореден мач в Лига Европа, като вкара и в двата срещу Лудогорец в предишната фаза.
 
 
В 72-та минута Диего Годин игра с ръка в наказателното поле и след намесата на ВАР главният рефер посочи бялата точка. Опитният Хорхе Молина се нагърби да изпълни, но силният му удар мина покрай гредата.
 
В 83-та минута резервата Кристиан Ериксен реши всичко с втори гол, минути след като се появи на терена.
 
 
Така Интер продължава битката за трофея, а следващият съперник пред тима ще бъде победителят от сблъсъка Байер Леверкузен - Глазгоу Рейнджърс. Двубоят на “Бай Арена” е утре, а германците спечелиха първата среща с 3:1. 
 
Четвъртфиналите в Лига Европа са на 10 и 11 август.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки