Севиля и Рома излизат в гладиаторски сблъсък

Съдбата изпрати на Джеко съперника, срещу който откри головата си сметка за вълците

Севиля и Рома излизат в гладиаторски сблъсък

Севиля и Рома излизат дове­чера от 19:55 часа (пряко по bTV ACTION) в непредвидим гладиаторски сблъсък, който трябва да излъчи участник на четвъртфиналите в Лига Европа. Андалусийците и римля­ните ще решат всичко на неу­трален терен в Дуисбург, след като през пролетта заради пандемията от коронавируса първият мач на "Санчес Писхуан" не се състоя и при съкра­тения вариант на турнира срещите на разменено дома­кинство нямаше как да се про­ведат.

Севиля и Рома за първи път ще кръстосат шпаги на кон­тиненталната сцена. Испан­ците завършиха 4-и в Ла Лига, с което си гарантираха уча­стие в следващата Шампион­ска лига. Рома пък остана на едно място по-долу в Серия А и за да попадне в турнира на богатите, трябва да вдигне трофея на 21 август в Кьолн.

Любопитна нишка свързва съперниците. Дългогодиш­ният и доказано суперуспешен спортен директор на андалу­сийците Мончи през 2017-а на­пусна, за да отиде при джалоросите, но след две години из­вървя обратния път от Веч­ния град. За последно двата тима се срещнаха в контрола през 2017 г., завършила 2:1 в полза на севилци. За нападате­ля на вълците Един Джеко предстоящият сблъсък носи специален емоционален заряд. На 14 август 2015 г. босне­нецът откри головата си сметка за Рома с два гола в приятелски мач срещу Севиля, завършил 6:4. Оттогава Дже­ко постепенно се превърна в днешния лидер на тима и взе капитанската лента след от­казването на Даниеле де Роси. А с отбелязаните 106 гола де­ли четвъртото място заедно с Родолфо Волк във вечната листа на стрелците на Рома.

Треньорът на Севиля Хулен Лопетеги качи на самолета за Дюселдорф група от 25 игра­чи. Липсват продаденият на Ница Рони Лопеш, докато Себастиен Коршия е контузен, а Неманя Гудел е с коронавирус.

Наставникът на Рома Пауло Фонсека пък избра 24-ма. Сред тях попадна халфът Лоренцо Пелегрини, за когото бе изра­ботена специална маска зара­ди счупения му нос.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки