Акрапович се хвали в родината си: Искат да ми издигнат паметник пред стадиона!

"Мечтая някой ден да стана селекционер на Босна и Херцеговина"

Акрапович се хвали в родината си: Искат да ми издигнат паметник пред стадиона!

Треньорът на Локомотив Пловдив - Бруно Акрапович, даде интервю в родната си Босна и Херцеговина. Той говори за атмосферата в клуба след спечелването на Суперкупата на България и за новия сезон в efbet Лига.

 
Акрапович сподели, че е реалист и е наясно, че Лудогорец и ЦСКА са фаворитите през новия сезон в българското първенство.
 
"Преди мача за Суперкупата срещу Лудогорец казах, че ще има дузпи. Те имаха предимството, защото почиваха повече от нас и нямаха играчи, които да са заразени с коронавирус, докато ние имахме 10 футболисти в карантина. Нашата подготовка беше 10 дни. Моите играчи ме изненадаха с готовността си, доминирахме през целия мач, имахме повече удари и мога да кажа, че победата беше заслужена. Можехме да отбележим повече голове, но е добре, че вкарахме този гол и в крайна сметка празнувахме. Хората поставят статистиката на преден план и казват, че аз съм най-успешният треньор в историята на клуба. Не знам колко истина има в това, но те планират да издигнат мой паметник пред стадиона. Живите хора нямат нужда от това да им бъдат издигани паметници. Радвам се, че в клуба ценят работата ми и се чувствам добре. Истинско удоволствие е да работя в Локомотив Пловдив", сподели босненецът.
 
"В неделя ще играем градско дерби срещу Ботев Пловдив и така ще започнем новия сезон. Трудно е, защото на практика нямаше никаква почивка. Трудно ще съберем допълнителна мотивация в играчите, но това е така за всички, не само за нас, така че трябва да продължим да побеждаваме".
 
"Аз съм реалист, знам възможностите ни. Ще направим всичко възможно, за да играем добър футбол, защото сме млад отбор и не искам да оказвам голям натиск върху момчетата, не искам да преувеличавам с целите. Оставяме ролята на фаворити на Лудогорец и ЦСКА, които имат много по-големи бюджети от нас", коментира още старши треньорът на "черно-белите".
 
"За европейските клубни турнири има нови правила. Всичко ще се решава в един мач и е невъзможно за предвиждане, когато и противникът не е известен. Ще направим всичко възможно, за да минем, колкото се може повече кръгове. Миналата година играхме с много добри съперници - Търнава и Страсбург. Преминахме първото препятствие, играхме много добре и срещу Страсбург, но френският отбор демонстрира страхотно качество и за съжаление бяхме елиминирани", допълни Акрапович пред sport1.oslobodjenje.ba.
 
Имайки предвид успехите в Локомотив, Акрапович със сигурност ще бъде кандидат за селекционер на националния отбор на Босна и Херцеговина много скоро, смята изданието. Досега никой не го е търсил, но той не крие своето желание.
 
"Трябва да призная, че никой не ме е търсил, но се след всички резултати, които постигнах, това ще се случи един ден. Целта на всеки треньор е да постигне максимума в кариерата си. Не мога да скрия, че една от мечтите ми е да водя националиня отбор, така че ако дойде покана, с радост ще приема", завърши разговора Акрапович.
 
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки