Шампионска лига се завръща с титаничния сблъсък Манчестър Сити - Реал Мадрид

"Гражданите" спечелиха първия двубой с 2:1, реваншът е днес от 22:00 часа

Шампионска лига се завръща с титаничния сблъсък Манчестър Сити - Реал Мадрид

 Шампионската лига се завръ­ща тази вечер след дългата и мъчителна пауза покрай коронавируса. Най-добрите тимо­ве в Европа отново ще си да­дат среща, за да определят но­вия крал на Стария конти­нент, а за нас, зрителите, остава само да се наслаждава­ме на майсторите на велика­та игра. Мачовете ще са пред празни трибуни. Турнирът на богатите се подновява с ти­таничен сблъсък между двама от тримата най-успешни тре­ньори в момента - Пеп Гуар­диола срещу Зинедин Зидан. Ре­ал Мадрид никога не е бил от­страняван в елиминации на турнира, когато французинът е начело, докато каталунецът не е триумфирал с крайната победа, откакто напусна Бар­селона и Лео Меси не играе за него на терена.

Предимството все пак е на страната на гражданите, кои­то спечелиха с 2:1 в Мадрид, но Реал не се е отказал да гони знаменит обрат в реванша. Зинедин Зидан не може да раз­чита на наказания лидер Серхио Рамос, което може да се окаже голям минус, но все пак капитанът се качи в самолета и отпътува заедно с отбора, за да вдъхне кураж на своите съотборници.

Сблъсъкът ще е по-специален за Пеп Гуардиола, тъй като огромна част от неговия жи­вот като играч и треньор е свързана с вечния враг на лос бланкос - Барселона. Спецът познава отлично Белия балет, но на пресконференцията си вчера каталунският наставник призна, че е много трудно да се разгадае тактиката на него­вия колега Зинедин Зидан, защо­то французинът винаги може да измисли нещо ново: "Трудно е да предвидиш тактиката на Зидан. Когато си мислиш, че знаеш каква ще бъде, той изли­за с нещо различно. Гледахме всички мачове на Реал след рестарта и говорихме за начина, по който си мислим, че ще за­почнат. Но обсъждахме много повече това, което трябва да направим ние", заяви Пеп.

Като бивш играч и треньор на Барселона той трябваше да отговори и на въпроса дали двубоят с Реал е особен за не­го: "Няма значение дали излизам срещу Реал. Аз винаги ще бъда фен на Барселона. Когато оба­че играя срещу блаугранас, пак искам да ги бия. Честно казано, сега просто желая победата заради нашите играчи и нашия клуб".

Гуардиола разкри, че голмай­сторът на отбора Серхио Агуеро може да бъде готов за оставащите мачове в Лисабон, в случай че Сити успее да елиминира Реал и да се класира за финалната осмица: "Серхио е в Барселона. Състоянието му се подобрява. Говорих с докто­рите. Надявам се, че ще може да се присъедини към нас, но все още не знам със сигурност".

Бранителят на Манчестър Сити Аймерик Лапорт също коментира предстоящия сблъсък: "Не знам как ще се отразят тези пет месеца раз­лика между първия и втория мач, но ние сме готови за дву­боя и ще се борим до последния съдийски сигнал. Надявам се, че ще спечелим и ще се класираме за следващата фаза, но трябва да внимаваме с Карим Бензема, който е в отлична форма", предупреди Лапорт. Неговият съотборник Родри, който е бивш играч на Атлетико М, се изказа още no-смело: "Искаме не само да отстраним Реал, но и да спечелим трофея в Шампионската лига. Сигурен съм, че имаме по-добър от тях, но това не значи нищо, ако ние не го демонстрираме на терена“.

Двата отбора излизат днес от 22 часа на „Етихад“ в реванша пт 1/8-финалната фаза на Шампионска лига. Двубоят ще бъде предаван пряко по MAX sport 3.

 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки