Манолев: С Бодуров сме в ролята на учители

Пирин пак ще е силата на Югозапада, напредъкът за една година е огромен

Манолев: С Бодуров сме в ролята на учители

Тече 64-aтa минута на контролата между Пирин Бл и Арда. Страничният съдия вдига табелката с номера на французина Айна и този с №11 на Станислав Манолев. Дикторът на стадион "Хри­сто Ботев" започва въоду­шевено да представя ново­то старо орле, което след дълги години се е завърнало в Благоевград, пуснат е дори химнът на Пирин. Спарингът е при закрити врата, но то­ва не спира около 60-ина фенове да го наблюдават от хълма над стадиона, наречен от местните "сектор Баде­ми" заради бадемовата го­ричка. Те надават одобрите­лен рев, а Манолев им се по­кланя - отлично посрещане.

Станислав говори пред "Тема Спорт" за завръщане­то си и новия сезон във Вто­ра лига.

Станиславе, как се почув­ства, след като отново игра с фланелката на Пирин?

- Невероятно. След толкова много години отново съм у до­ма. Да играе на стадион "Хри­сто Ботев" е привилегия за всеки футболист от нашия край. Затова и съм безкрайно щастлив.

От Пирин до Пирин - каква е равносметката ти за изми­налите 16 години?
- Времето лети... За мое ща­стие играх доста време в чуж­бина, минах през силни отбори. Надявам се сега да помогна и на Пирин. Да съм полезен на момчетата с опит и рутина. Имаме доста млади и кадърни футболисти, които трябва да тръгнат по нашите стъпки. Колкото дo целта - ще се бо­рим за влизане, това е ясно. Друга опция пред Пирин освен влизане в елита няма.

В Благоевград дълги години не бе пипано по база, стади­он. Сега има много подобре­ния в инфраструктурата, а изглежда, че се гради не само солиден тим, а и клуб. Така ли е?

- Всичко е благодарение на шефовете, които заслужават едно голямо "Браво"! Надявам се хората да го усетят и да се върнат на стадиона. Знаете, че Пирин е най-големият от­бор на Югозапад, феновете отново трябва да го заобичат. А след това и да станем силата, която неведнъж сме били. Вижда се, че се прави не­що, шефовете се мъчат. Без тях сигурно Пирин щеше да е в още по-долна дивизия. За една година цялостният напредък е огромен.

Сега за първи път сякаш в Пирин има средства и отбо­рът ще може да се развива. А не както е от 90-те години насам - излязат футболисти и след това биват изпускани без трансфери заради безпа­ричие...

- Наистина е така. През го­дините на няколко пъти Пирин събираше силен отбор, игра­еше финали за купата. Ще ви­дим ние докъде ще стигнем. В тима има доста попълнения, не сме напълно сработени. Но трябва бързо да влезем в час защото засега всичко е пер­фектно. Щом има организация, ще има и резултати. Ние трябва да ги постигнем.

Как ти се вижда отборът? В последната проверка дей­ствахте доста стегнато сре­щу Арда (2:0) и категорично надиграхте елитния тим.
- Въпреки много горещото време направихме силен мач. Съперникът цял мач нямаше чисто положение, можеше да спечелим и с по-голяма разлика. Арда е от добрите състави, което ни дава надежди.

Видяхме те в нова роля на терена, беше използван зад нападателя. Как се виждаш в нея?
- Чувствам се добре. Това е нова позиция за мен, ще ми трябва малко време, за да свикна. Щом треньорът иска да ме ползва на нея, аз съм ОК с това.

В един момент миналата година Пирин бе залитнал към чужденците, но сега се очертава да играе само с един-двама...
- Имаме трима-четирима, надявам се те да помогнат. Не бива да забравяме, че школата ни е добра. Тепърва ще излизат млади момчета - с нас трени­рат доста 19-годишни. Срещу Арда Иван Тасев се включи от­лично по фланга, изкара и дуз­па. Добър е, има и други таки­ва. Просто им трябва игрова практика и опит.

Каква ще е ролята ти, как­то и тази на Бодуров - да бу­тате малките?
- Ще даваме личен пример. Ето имат пред себе си футболисти, излезли от този клуб, играли в чужбина и национал­ния отбор. Точно затова сме тук - да помагаме. Ние не сме забравили откъде сме тръгна­ли, милеем си за Пирин. Затова искрено ще се радваме да по­могнем, както да се развият играчи, така и да си изпълним целите с влизане в елита. И ка­то влезем там, не тепърва да стягаме отбор, а да имаме съ­став, с който да се утвърдим в групата.

Тоест вие сте и един вид учители?
- (Смее се.) И така може да се каже - ще помагаме. Младоците просто трябва да слу­шат повече и да взимат при­мер. Имаме кадърни юноши, на които ще се разчита. Трябва да се възползват от този шанс - да играят в подреден и добре организиран клуб. Открива им се златна възможност.

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки