Манолев: С Бодуров сме в ролята на учители

Пирин пак ще е силата на Югозапада, напредъкът за една година е огромен

Манолев: С Бодуров сме в ролята на учители

Тече 64-aтa минута на контролата между Пирин Бл и Арда. Страничният съдия вдига табелката с номера на французина Айна и този с №11 на Станислав Манолев. Дикторът на стадион "Хри­сто Ботев" започва въоду­шевено да представя ново­то старо орле, което след дълги години се е завърнало в Благоевград, пуснат е дори химнът на Пирин. Спарингът е при закрити врата, но то­ва не спира около 60-ина фенове да го наблюдават от хълма над стадиона, наречен от местните "сектор Баде­ми" заради бадемовата го­ричка. Те надават одобрите­лен рев, а Манолев им се по­кланя - отлично посрещане.

Станислав говори пред "Тема Спорт" за завръщане­то си и новия сезон във Вто­ра лига.

Станиславе, как се почув­ства, след като отново игра с фланелката на Пирин?

- Невероятно. След толкова много години отново съм у до­ма. Да играе на стадион "Хри­сто Ботев" е привилегия за всеки футболист от нашия край. Затова и съм безкрайно щастлив.

От Пирин до Пирин - каква е равносметката ти за изми­налите 16 години?
- Времето лети... За мое ща­стие играх доста време в чуж­бина, минах през силни отбори. Надявам се сега да помогна и на Пирин. Да съм полезен на момчетата с опит и рутина. Имаме доста млади и кадърни футболисти, които трябва да тръгнат по нашите стъпки. Колкото дo целта - ще се бо­рим за влизане, това е ясно. Друга опция пред Пирин освен влизане в елита няма.

В Благоевград дълги години не бе пипано по база, стади­он. Сега има много подобре­ния в инфраструктурата, а изглежда, че се гради не само солиден тим, а и клуб. Така ли е?

- Всичко е благодарение на шефовете, които заслужават едно голямо "Браво"! Надявам се хората да го усетят и да се върнат на стадиона. Знаете, че Пирин е най-големият от­бор на Югозапад, феновете отново трябва да го заобичат. А след това и да станем силата, която неведнъж сме били. Вижда се, че се прави не­що, шефовете се мъчат. Без тях сигурно Пирин щеше да е в още по-долна дивизия. За една година цялостният напредък е огромен.

Сега за първи път сякаш в Пирин има средства и отбо­рът ще може да се развива. А не както е от 90-те години насам - излязат футболисти и след това биват изпускани без трансфери заради безпа­ричие...

- Наистина е така. През го­дините на няколко пъти Пирин събираше силен отбор, игра­еше финали за купата. Ще ви­дим ние докъде ще стигнем. В тима има доста попълнения, не сме напълно сработени. Но трябва бързо да влезем в час защото засега всичко е пер­фектно. Щом има организация, ще има и резултати. Ние трябва да ги постигнем.

Как ти се вижда отборът? В последната проверка дей­ствахте доста стегнато сре­щу Арда (2:0) и категорично надиграхте елитния тим.
- Въпреки много горещото време направихме силен мач. Съперникът цял мач нямаше чисто положение, можеше да спечелим и с по-голяма разлика. Арда е от добрите състави, което ни дава надежди.

Видяхме те в нова роля на терена, беше използван зад нападателя. Как се виждаш в нея?
- Чувствам се добре. Това е нова позиция за мен, ще ми трябва малко време, за да свикна. Щом треньорът иска да ме ползва на нея, аз съм ОК с това.

В един момент миналата година Пирин бе залитнал към чужденците, но сега се очертава да играе само с един-двама...
- Имаме трима-четирима, надявам се те да помогнат. Не бива да забравяме, че школата ни е добра. Тепърва ще излизат млади момчета - с нас трени­рат доста 19-годишни. Срещу Арда Иван Тасев се включи от­лично по фланга, изкара и дуз­па. Добър е, има и други таки­ва. Просто им трябва игрова практика и опит.

Каква ще е ролята ти, как­то и тази на Бодуров - да бу­тате малките?
- Ще даваме личен пример. Ето имат пред себе си футболисти, излезли от този клуб, играли в чужбина и национал­ния отбор. Точно затова сме тук - да помагаме. Ние не сме забравили откъде сме тръгна­ли, милеем си за Пирин. Затова искрено ще се радваме да по­могнем, както да се развият играчи, така и да си изпълним целите с влизане в елита. И ка­то влезем там, не тепърва да стягаме отбор, а да имаме съ­став, с който да се утвърдим в групата.

Тоест вие сте и един вид учители?
- (Смее се.) И така може да се каже - ще помагаме. Младоците просто трябва да слу­шат повече и да взимат при­мер. Имаме кадърни юноши, на които ще се разчита. Трябва да се възползват от този шанс - да играят в подреден и добре организиран клуб. Открива им се златна възможност.

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки