КОШМАР ЗА БЕЛИЯ БАЛЕТ: „Гражданите“ и Варан изритаха Реал от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Две груби грешки на защитника в Манчестър, Сити пак би с 2:1 и чака Лион на четвъртфинал в Лисабон

КОШМАР ЗА БЕЛИЯ БАЛЕТ: „Гражданите“ и Варан изритаха Реал от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Сити отстрани Реал Мадрид и се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига след втора поредна победа с 2:1 над испанския първенец.

Между двата мача имаше почти шестмесечна пауза, тъй като първата среща на „Бернабеу“ се игра през февруари, а през март турнирът бе прекъснат заради пандемията от коронавирус.

Сега най-силната клубна надпревара в Европа се завърна на „Етихад“, където момчетата на Хосеп Гуардиола отново спечелиха с 2:1, но не и без помощта на Рафаел Варан.

Пред погледа на наказания капитан Серхио Рамос, който бе на трибуните, френският централен защитник допусна груби грешки и при двете попадения, а Рахим Стърлинг и Габриел Жезус се възползваха.

Между двата гола Карим Бензема върна един за гостите от Мадрид, разписвайки се с глава, но за повече момчетата на Зинедин Зидан нямаха сили и в крайна сметка отпаднаха от Шампионска лига.

Манчестър Сити пък вече е един от осемте отбора, които ще участват в следващата фаза на надпреварата.

Тя ще е под формата на минитурнир в Лисабон, където всичко ще се решава в един мач, а съперник на „гражданите“ ще бъде Лион, който поднесе сензацията при подновяването на турнира, отстранявайки Ювентус с общ резултат 2:2 и гол на чужд терен.

"Небесносините“ се класираха за трета поредна година на ¼-финал, докато Реал Мадрид трябва да се примири, че във втори пореден сезон отпада в настоящата фаза на Шампионска лига. 

Тя приключва в събота вечер, когато са последните два реванша от осминафиналите. Днес големият грешник за Белия балет се казва Рафаел Варан.

Френският национал не беше съсредоточен още в деветата минута, при изнасянето на една топка и загуби в наказателното поле. Жезус му я отне, подаде на Стърлинг и той не сбърка срещу вратаря.

Реал все пак съхрани надежди, тъй като в 28-ата минута Караим Бензема отбеляза с глава за 1:1 след атака, в която изигра сериозна роля. 

В 37-ата Тибо Куртоа трябваше да спасява удар на Жоао Кансело, а в 45-ата минута и опит на Де Бройне да го изненада директно от корнер. 

Втората част започна с по-активна игра на „гражданите“ и нова намеса на Куртоа, този път след изстрел на Стърлинг в близкия ъгъл, а не след дълго Илкай Гюндоган имаше добра възможност. 

В 66-ата минута Габриел Жезус отправи чудесен изстрел, ала Куртоа спаси, но в 68-ата Варан не прецени добре една висока топка и я върна слабо към вратаря. Жезус се възползва, изпревари Куртоа и го преодоля, за да оформи крайното 2:1.

След това Реал се опита да отговори, но не успя, така че Манчестър Сити продължава напред с общ резултат 4:2. Отборът на Хосеп Гуардиола вече има 151 отбелязани и 100 допуснати попадения в последните си 76 мача от Шампионска лига. 

Манчестър Сити - Реал Мадрид 2:1 (4:2 общ резултат)
1:0 Рахим Стърлинг 9
1:1 Карим Бензема 28
2:1 Габриел Жезус 68


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


Манчестър Сити: Едерсон; Уокър, Фернандиньо, Лапорт, Кансело, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Фоудън; Стърлинг, Жезус;

Реал Мадрид: Куртоа; Карвахал, Варан, Милитао, Менди, Модрич, Каземиро, Кроос, Родриго, Бензема, Азар;

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

Клоп се извини на феновете

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки