РАЗКРИТИЕ: Левски търси нов бек, Холмар в Исландия

„Не сме никак лош отбор“, смята младежкият национал Илия Юруков

РАЗКРИТИЕ: Левски търси нов бек, Холмар в Исландия

Левски ще привлече ляв бек в следващите дни.

Това се налага след продажбата на капитана Иван Горанов.

„Сините“ нямат резервна опция за него.

Сега ще се наложи в отбрана да бъде върнат Орлин Старокин.

Той бе взет през лятото, но с идеята да действа в халфовата линия.

Преди години Орлин дойде на "Герена" именно като ляв бек, но след това по-често играеше в полузащитата или в центъра на отбраната.

Исландският национал Холмар Ейолфсон явно няма никакво намерение да се завръща в Левски.

В четвъртък той навърши 30 години и отпразнува юбилея си със семейството в Рейкявик. Централният защитник бе опериран в края на миналия сезон от двойна херния, но вече трябваше да бъде готов за тренировки.

Той обаче не се е прибирал в София. И вече е много изостанал с подготовката.

Левски се опитва да продаде исландеца, който е най-скъпоплатеният играч в състава. Ако не се намери купувач, то следващата опция пред клуба е разтрогване на договора по взаимно съгласие.

Очаква се раздвижване по темата да има следващата седмица, пише „Тема спорт“.

Младежкият национал Илия Юруков пък се очертава да е основен играч на Левски през новия сезон. Той е гласен за титуляр на старта на сезона - сините приемат Берое в понеделник от 20:00 часа на "Герена".

"Подготвяме се и мислим за първия мач. Надявам се да играя все повече, но това зависи от треньорското ръководство. На нас не ни влияе какво мислят другите. Дали ни подценяват, или не? Не сме никак лош отбор, но трябва да го покажем по време на мачовете", заяви халфът пред dsport.

"Берое е добър отбор, в който има силни футболисти и имат много добър треньор, но ние ще дадем всичко от нас, за да се поздравим с победата. Нашият тим не никак слаб. Проблемите не могат да ни се отразяват в мачовете. Ние ще се борим за първите места, не говорим въобще за оставане в групата и такива работи. Знам, че Георги Тодоров ще ми помогне да израсна. Познаваме се отдавна с него, ще работим добре", допълни Юруков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки