ОБЗОР: Монреал спечели серията с Питсбърг, Чикаго също напред в НХЛ (ВИДЕО)

Торонто и Кълъмбъс ще играят пети мач в плейофите, вижте всички резултати

ОБЗОР: Монреал спечели серията с Питсбърг, Чикаго също напред в НХЛ (ВИДЕО)

Артури Лехконен вкара гол 4:11 минути преди финалната сирена и Монреал спечели изненадваща победа с 2:0 срещу Питсбърг, с което Хабс затвориха квалификационната серия и заслужиха място в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) за първи път от три години насам.

Шей Уебър добави гол на празна врата в последните секунди и поставеният под номер 12 Монреал спечели серията срещу петия в схемата Питсбърг в четвъртия мач. Кари Прайс спря 22 удара за шести плейофен шътаут в кариерата си, благодарение на което Хабс ще срещнат Тампа Бей или Филаделфия в първия рунд на плейофите.

Тристан Джари спаси 20 удара за Пенс в първия си плейофен старт, но звездното нападение на Питсбърг, водено от капитана Сидни Кросби, не помогна особено много за каузата.

Антони Бовилие вкара два гола и Ню Йорк Айлъндърс победиха с 5:1 Флорида, с което отборът от Ню Йорк спечели квалификационната серия в четири мача. Брок Нелсън и Матю Барзал записаха по гол и асистенция, а Жан-Габриел Пажо добави една шайба на празна мрежа.

Брад Ричардсън вкара на добавка в продължението за победа на Аризона с 4:3 срещу Нешвил, благодарение на което Койотите също затвориха серията в четири мача. Дарси Кюмпер пък спаси 49 шайби и Аризона ще играе в плейофите за първи път от осем години насам.

Брендън Саад, Матю Хаймор и Доминик Кубалик вкараха головете при победа на Чикаго с 3:1 срещу Едмънтън, с което Блекхоукс спечелиха двубоя в четири мача. Досущ като в серията между Питсбърг и Монреал от Източната конференция, в тази на запад също 12-ият сийд отстрани петия.

Кристофър Танев бе точен 11 секунди след началото на продължението от синята линия и Ванкувър отстрани Минесота с 3:1 победи. Танър Пиърсън, Брендън Сътър и Куин Хюз също вкараха голове за Канъкс, които спечелиха мача с крайното 5:4.

Торонто и Кълъмбъс пък ще се срещнат и за пети път, след като Остин Матюс вкара от пауърплей след 13:10 минути игра в продължението и Мейпъл Лийфс спечелиха с 4:3. Канадците вкараха три пъти в рамките на 3:34 минути късно в мача и дадоха шанс на отбора си да се класира за плейофите.

РЕЗУЛТАТИ:

Флорида - НЙ Айлъндърс - 1:5
* НЙ Айлъндърс спечели серията с 3:1 победи

Аризона - Нешвил - 4:3
* Аризона спечели серията с 3:1 победи

Монреал - Питсбърг - 2:0
* Монреал спечели серията с 3:1 победи

Чикаго - Едмънтън - 3:2
* Чикаго спечели серията с 3:1 победи

Кълъмбъс - Торонто - 3:4 след продължение
* Серията е равна при 2:2 победи

Минесота - Ванкувър - 4:5 след продължение
* Ванкувър спечели серията с 3:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки