Атлетик (София) и Локомотив (Пловдив) с титли от щафетите на 4 по 100 метра

Габриела Петрова помогна за триумфа на пловдивчанки на Националния шампионат по лека атлетика

Атлетик (София) и Локомотив (Пловдив) с титли от щафетите на 4 по 100 метра
Атлетик (София) спечели титлата при мъжете в щафетата на 4 по 100 метра на Националния шампионат по лека атлетика на открито на стадион "Васил Левски" в София. 

Щафетите при жените и мъжете трябваше да се състоят по програма снощи, последни в първия ден на първенството, но бяха отложени заради проливен дъжд и се проведоха днес по обяд.

Александър Вълчев, Ивайло Иванов, Патрис Еге и Слави Мутафов от Атлетик (София) завоюваха златото при мъжете с време 41.63 секунди.

На второ място е квартетът на Академик (София) с 41.88 секунди, а на трета позиция остана миналогодишният шампион Локомотив (Русе) с 42.43 секунди.

При жените Габриела Петрова помогна за титлата на Локомотив-Пловдив на 4 по 100 метра. 

На Националния стадион “Васил Левски” в столицата по-рано днес пловдивчанки спечелиха златните медали на 4 по 100 м с 47.21 секунди. За шампионките бягаха Мартина Писачева, Пламена Миткова, Йоана Георгиева и Габриела Петрова.

Сребърните медали извоюваха състезателките на СК Костенец с 47.51 секунди. Те бягаха в състав Катя Христова, Никол Андонова, Виктория Йорданова и Елена Митева.

На третото място на почетната стълбичка се качиха спринтьорките от КЛАСА с 49.18 секунди. Те бягаха в състав Андреа Райкова, Изабела Соколова, Симона Габровска и Виктория Георгиева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки