ОБЗОР: Много емоции, лошо време и неочаквани резултати в ЮЗ трета лига

Осем мача се изиграха в първия кръг на новото първенство

ОБЗОР: Много емоции, лошо време и неочаквани резултати в ЮЗ трета лига

 Кюстендил разби с 6:0 новака в групата Гранит Владая на ст. "Осогово" в мач от първия кръг на Югозападната трета лига. С хеттрик се отличи Александър Александров-Аци, по един добавиха Кирил Вълов, Евгени Гроздин и Росен Йорданов.

 
Четири гола бяха отбелязани на мача в Ихтиман между местния Ботев и Чавдар Етрополе (2:2). Гостите поведоха с дне попадения на Симеон Чатов. Резуртатът се задържа до 80-ата минута. Опитите на футболистите на домакините за обрат додахо резултат с голове на Станислав Копринков и Владимир Каптиев.
 
Сливнишки герой победи Перун с 3:0. Разписаха се Стивън Кирилов, Ничо Ничев и Димитър Ненчов.  Според наставника на Героя Петър Малинов неговите възпитаници са проиграли поне още пет чисти голови положения.
 
Вихрен победи Надежда Доброславци с 2:1 на градския стадион в Сандански. Много емоции на терена и по трибуните. Първият гол отбеляза Методи Костов за домакините от дузпа. Изравнителното попадение бе дело на Людмил Атанасов. Даниел Златков заби победното попадение в мача. Успехът  на домакините бе вгорчен от показаните два червени картона - на Красимир Здравков и Иван Лазаров. Изгонен беше и треньорът на Надежда Доброславци - Методи Атанасов, който при отбелязването на втория гол във вратата на неговия тим си позволи да нахлуе на терена. Макар и с 9 души, гладиаторите спечелиха първия си домакински мач от новото първенство, но трябва доста неща да се коригират в играта на отбора ако искат да продължат да радват привържениците си с нови успехи.
 
На градския стадион в Разлог местния Пирин победи Рилски спортист (1:0) с гол на Георги Фикиин. Лош дебют за новия треньор на Рилецо - Владимир Иванов-Фугата.
 
На градския стадион в Ботевград местния Балкан победи Велбъжд Кюстендил с гол, отбелязан от Петко Петков. Проливният дъжд наводни терена и при това положение не можеше да се играе добър футбол от страна на футболистите на двата отбора. Главният съдия Мариан Гребенчарски показа червен картон на Михаил Михайлов.
 
Марек, макар и като гост, надигра новака в групата Левски Чепинци, но вкара само един гол, който бе дело на Николай Николов. Много пропуски от страна на футболистите на Марек през първото полувреме от страна на Димитър Панталеев, Димитър Владимиров и Александър Бързаков. През втората част на срещата за около 10-тина минути по-добре стоеше на терена отборът на домакините, които при мелета се опитаха да отбележат гол, но защитата и вратаря на гостите не допуснаха попадение във вратата си. До края на срещата играта отново се пренесе в половината на домакините. Нови пропуски на Димитър Панталеев, Димитър Чечев, Димитър Владимиров и Симеон Димитров на два пъти, изскачайки сам срещу противниковия вратар. Срещата бе прекратена в 73-та минута заради изключително неблагоприятни атмосферни условия -силен дъжд, вятър и градушка. Главният съдия Васимир Ел Хатиб бе принуден да прибере футболистите в съблекалнята, за да запази здравето им. Веднага след утихване на вятъра главният арбитър поднови играта. До края на мача не се достигна до отбелязване на нови попадения и при това положение футболистите на Марек отпътуваха за Дупница с трите точки. Около 80 фена, дошли да подкрепят отбора на Марек, станаха свидетели на много добра игра от страна на техните любимци. 
Старши треньорът на Марек Светльо Георгиев сподели: "Изказвам своята благодарност от името на треньорския щаб и футболистите към 12-тия играч -феновете, които ни подкрепиха в този труден момент. Те не се уплашиха дори и от бурята и останаха по местата си по трибуните. Благодаря и на футболистите, които се раздадоха докрай и победиха един много корав отбор, който е новак в групата, но е изграден от доста опитни футболисти, със стаж в А и Б група."
 
Единственото нулево равенство в първия кръг се получи на стадион Цар Самуил между отборите на Беласица Петрич и Пирин Гоце Делчев. Над 300 души станаха свидетели на безплодната игра от страна на техните любимци през по-голямата част на срещата. Старши треньорът на гостите Димитър Крушовски явно бе разучил добре играта на Беласица и всяка тяхна атака беше блокирана навреме. Опитни футболисти като Петър Лазаров в средата на терена освен че се бореше за първа топка не спря да помага на колегите си, сипейки удобни топки към нападателите. Петър Головодов и Лъчезар Давков изскачаха на няколко пъти сами срещу вратаря на Беласица Захари Димитров, който сякаш бе заключил вратата си и спаси отбора си от загуба. Много силна игра и на бившите футболисти на Беласица Иван Макриев и Янислав Тусонджиев, които през различни периоди от време бяха освободени от петричкия клуб. С играта си те доказаха, че имат място в сегашния отбор на Беласица. Жалко за феновете, които останаха по трибуните  съблечени голи до кръста под непрекъснатия дъжд, силен вятър и светкавици, за да подкрепят  Бела, но останаха дълбоко разочаровани. Освен загубените две точки,  Беласица загуби и двама от основните си футболисти - Александър Смилков, заради контузия, и Аспарух Шамкалов заради получен директен червен картон от главния съдия Георги Димитров. 
Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки