Ники Михайлов: Младите ще издържат физически, но не и психически

"Бяхме достатъчно искрени, че Левски се опитва да се спаси. На никой не му е приятно, особено тези, които сме израснали"

Ники Михайлов: Младите ще издържат физически, но не и психически

 Капитанът на Левски Николай Михайлов призова всички в клуба да спрат да се оплакват, въпреки че всеки знае каква е ситуацията, откъм финанси в клуба. Лидерът на „сините” призова отборът да се вдигне психически, въпреки трудностите и всичко „зависи от самите футболисти”.

„Чак по-добър Берое… Мачът беше равностоен. Винаги първите мачове са такива. След първия гол при нас винаги се случва така, че на младите им трябва време да отговорят, а Берое вкара втори. Тогава стана тежко. От 0:2 да играеш в състоянието, в което се намираме... Тежко е да се говори всяка седмица колко е тежко. Бяхме достатъчно искрени, че Левски се опитва да се спаси. На никой не му е приятно, особено тези, които сме израснали тук, да е така. Проблемът е за публиката, хората, които помагат, за да съществуват отбора. Ние не можем да ги зарадваме. В средата ни куцат нещата, нямаме смени, а нещата стават почти невъзможни. Трябва самите ние да се борим – това е. Ние сме тук и трябва да се борим да спасим Левски”, започна Михайлов.

„Не мога да кажа на феновете да забравят за успехи. Благодаря им за подкрепата. В последните 12 години се смениха 10 собственика, 20 треньора, 200 футболисти и е същото. Няма как да забравим. Десет години не направихме нищо с високите бюджети, а сега какво? Трябва да развиваме този отбор, защитата е нова, халфовете млади. Виждате колко хора се връщат от контузии. Славчев се връща, а ние всички заедно трябва да излезем”, продължи вратарят.

„Реалността е такава, че физически ще издържим, психически – някои-не. Преходът от юношески футбол към мъжки е тежък. Те трябва да играят добре. В момента не можем да си позволим. Ако имаш финансите, купуваш 6-7 играча, стиковате играта и продължавате. Сега трябва да продаваме, за да се издържа клуба. Който не го разбира, знае къде е вратата. Който го разбира, продължаваме”, акцентира Михайлов.

„Чувствам се физически все по-добре. Върнах се на вратата. През последния месец-два тренирах много и след всяка седмица ще съм все по-добре. Надявам се да помагам на отбора и всички да навлизаме заедно във форма. Във футбола нещата се променят много бързо. Самото нещо, което се случи с мен… Не бях щастлив по начина, който някой хора се отнесоха към мен, освен, че го оставиха в този вид сега. Не обичам да гледам в миналото. Всеки гледа, извлякъл е нещата си, които е сгрешил и се е поучил. Казал съм, че капитанската лента за мен е чест. Аз съм израснал тук и мога да изведа клуба си като лидер. Винаги съм имал такива функции в съблекалнята, дори в чужбина. Това не се добива с времето. Идеята е да помагаме. За мен е чест и удоволствие, въпреки тежките времена и се надявам да стабилизираме клуба в кратки срокове. Имаме нужда от подкрепа”, завърши Николай Михайлов.

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки