Ботев (Враца) стяга шоу за вековния юбилей

Клубът планира мач с Динамо (Загреб), обсъжда се и среща за ветераните

Ботев (Враца) стяга шоу за вековния юбилей

Ботев Враца планира да изиграе мач, с който да отбележи вековния юбилей на тима.

На 21 април догодина клубът става на 100.

Тепърва ще бъдат уточнявани в детайли всички инициативи около празненствата. Сред близки до клуба хора се е родила идеята за двубой с хърватския гранд Динамо Загреб.

Това е съперникът, който врачани срещат при единственото си участие в евротурнирите - сезон 1971/72. Тогава Ботев отпада от именития си съперник още в първия квалификационен кръг след две загуби - 1:2 и 1:6.

Отборът достига до евротурнирите след най-големия връх в историята си медали през 1971-а. Всичко обаче засега са само планове и надежди.

В клуба осъзнават, че до април догодина има доста време и с оглед динамичната обстановка в света всичко може да се промени. Отделно нещата трябва да бъдат съобразени и с календара на съперника. Във Враца умуват и върху план Б, който включва мач между легенди на клуба и сборен отбор от родни такива или ветерани на Левски или ЦСКА. До месец трябва да са готови юбилейните екипи и емблема, с които Ботев да доиграе сезона. Дизайнът вече е уточнен. В средата на септември феновете на врачани вече ще могат да си купят фланелката. В скоро време ще бъде готово и новото информационно табло на стадион "Христо Ботев".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки