Сензациите в пресата: Върба може да стегне куфарите още този месец, връща Швиерчок в нафталина

Чочев сменя Карабельов в Славия, Локо (Пд) удари на камък с халф и още…

Сензациите в пресата: Върба може да стегне куфарите още този месец, връща Швиерчок в нафталина

Сензациите в пресата днес, вторник, 11 август 2020 година:

„Меридиан мач“: Ивайло Чочев сменя Карабельов

Капитанът на Славия Янис Карабельов очаквано изигра последния си мач за „белите“ при ремито с 1:1 с Черно море. След двубоя самият футболист призна, че си тръгва, поемайки към руски клуб.  Но в „Овча купел“ вече имат готов заместник на своя капитан. Става дума за Ивайло Чочев. Бившият халф на ЦСКА изгледа от ложите ремито с Черно море. В момента той е свободен агент, след като напусна италианския Пескара, за който не записа и една минута. Чочев бе спряган за трансфер в ЦСКА 1948 и Арда, но в крайна сметка ще опита да възроди кариерата си в Славия. 27-годишният плевенчанин няма официален мач от 22 март 2019 г., когато получи тежка контузия в мач на националния тим срещу Черна гора (1:1). От тогава насам той претърпя няколко операции и доста дълго време се възстановяваше.

„Тема спорт“: Върба може да стегне куфарите още този месец

Напрежението в Лудогорец се покачва след кошмарния старт на сезона - поражението с 0:1 от Локо Пд за Суперкупата и сериозния резил при визитата на Ботев Враца (1:3). Загубите започват да клатят стола на чешкия специалист Павел Върба. Той бе привлечен в Разград за пробив в евротурнирите. И именно предстоящият сблъсък срещу Будучност (мачът е на 18 или 19 август в Черна гора) и евентуално този срещу Мидтиланд (на 25 или 26 август в Разград) могат да решат съдбата на треньора. И да стане така, че той да трябва да си събира багажа още преди края на месеца. Това няма да е новост за ръководството, което и миналия сезон направи рокада в началото на кампанията - замени Стойчо Стоев с помощника му Станислав Генчев. След загубата във Враца от Лудогорец пазят мълчание на всички нива. Явно е, че горещината в клуба се покачва. В неделя разградчани не коментираха жребия за първия квалификационен кръг на Шампионската лига, която отреди да срещнат Будучност. Вчера сториха същото, като се задоволиха само с кратко съобщение в сайта си, което гласеше: "Лудогорец ще играе срещу Мидтиланд във втория предварителен кръг на Шампионска лига, ако отстрани Будучност. Това реши жребият, теглен в Нион. Победителят от двойката Будучност/Лудогорец ще бъде домакин, а срещата ще бъде на 25/26 август".

„Меридиан мач“: Чехи не пуснаха халф на „Лаута“

Локо (Пд) е ударил на камък в опита си да привлече дефанзивния халф Суфиен Драме. Французинът с малийски корени бе на челно място в списъка с набелязани футболисти за лятната селекция на „черно-белите“ и бе впечатлил спортно-техническият щаб при видеоанализа. 24-годишният гигант (190 см), който е юноша на Ланс, но развива професионалната си кариера в Чехия, не можа да се разбере за разтрогване, което да му позволи да дойде на „Лаута“ като свободен агент. През последния сезон той записа общо 25 мача и един гол за Прибрам, където игра под наем от Карвина. От тима са поискали да го задържат за постоянно и са му предложили по-добри условия. В момента в Локо чакат отговор от друг халф. Преди това в Пловдив се чака косоварят с шведски паспорт Валмир Бериша, който трябва да подсили атаката.

„Тема спорт“: Павел Върба връща Швиерчок в нафталина

Нещата в Лудогорец забоксуваха сериозно още в началото на сезона, а Павел Върба търси изход от кризата след пораженията от Локо Пд за Суперкупата и Ботев Враца на старта на първенството. На стадион "Христо Ботев" той заложи на върха на атаката на Якуб Швиерчок. Полякът обаче бе незабележим и заменен още през първата част след изгонването на Светослав Дяков. Дните на 27-годишния таран в Разград са преброени. Той и преди това не влизаше в плановете на Върба. Лудогорец се надява да го използва като разменна монета за привличането на полския защитник на Пяст Гливице Якуб Червински. Освен това разградчани ще форсират привличането на нападателя Хигино Марин, който е собственост на Нумансия. Върба се надяваше клубът да го уреди още до края на миналата седмица, но това не се случи. Двете страни още не успяват да уточнят финансовите параметри на сделката. Така Лудогорец до момента има само двама нови - взетия от Ботафогохалф Алекс Сантана, както и привлечения под наем от Шалке флангови нападател Бърнард Текпетей. Лошото за Върба е, че той няма да може да използва Жоржиньо и Клаудиу Кешеру в гостуването от 1-ия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Будучност. Мачът в Черна гора е на 18 или 19 август. Крилото и нападателят са под карантина, защото са заразени с COVID-19. Лудогорец ще се опита да свали напрежението с победа срещу Славия. Мачът срещу белите е в петък, 14 август, от 20:00 часа. Вече бяха пуснати и билетите за двубоя, които са на цени 8, 10 и 15 лева. Срещу белите на върха на атаката ще се завърне Мавис Чибота.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки