Нов в Панагюрище: Ще дам всичко от себе си Оборище да е фактор в Трета лига

Вижте интервю на Никола Мицански и коментара на президента Илия Анчев

Нов в Панагюрище: Ще дам всичко от себе си Оборище да е фактор в Трета лига

Още един футболист, преминал през Беласица, е вече част от Оборище Панагюрище.

След Васил Тачев и Ели Маркес, Никола Мицански е третият футболист, носил екипа на мъжкия отбор на Беласица Петрич, който вече е част от отбора на Оборище Панагюрище.

Информацията потвърди президентът на клуба Илия Анчев, който сподели средното:

„Знаете, че започнахме по-късно лятната подготовка на мъжкия отбор по известни причини. В движение продължаваме селекцията. Последните привлечени при нас са вратаря Уго Гомейро - бразилец, преминал през отборите на Пирин Разлог, ФК Кюстендил и Дунав, Даниел Васев - син на известния български футболист Димитър Васев, за последно играл в Спортист Своге, Иван Великов - за последно играл в Ботев Ихтиман, Милко Георгиев - за последно в ЦСКА 1948, Желсон Таварес и Улисес Сантос - с португалски паспорти и Никола Мицански - за последно във Вихрен, прекъснал за известно време заради контузия. При нас са и четирима от ДЮШ на клуба. Ще гоним челните места през настоящото първенство на Югозападната Трета лига, но поставена цел за влизане във Втора лига нямаме, защото бюджета ни е редуциран.”

27-годишният Никола Мицански е роден на 25 юни 1993-а в Сандански. Първи стъпки във футбола прави в ДЮШ на Пирин Благоевград, където престоява две години при треньора Методи Стоянов-Мечо. Веднага след това е в известната ДЮШ на Христо Стоичков в Етрополе, където негови треньори са Петър Христов и Атанас Атанасов-Орела. Окичва се с шампионска титла с юноши младша възраст на Чавдар Етрополе. След това неговият треньор Орела го привлича преждевременно в мъжкия отбор. По-късно играе в отборите на Малеш Микрево, Ботев Враца, Беласица Петрич, Спартак Плевен, Поморие, отново Спартак Плевен и Вихрен Сандански. Заради проблеми в коленете поддържа формата си без да е ангажиран с представителен отбор от някъде. Новопривлеченият Мицански се съгласи да даде ексклузивно интервю.

- Никола, как се озова в мъжкия отбор на Оборище Панагюрище?

- С Георги Иванов от треньорския щаб на Оборище бяхме заедно в Ботев Враца, а с Ели Маркес сме приятели покрай футбола. Ето така аз съм вече част от тима от Панагюрище. 

- Как се чувстваш в новия си отбор?
- Супер! Посрещнат бях много добре както от президента на клуба г-н Анчев, така и от треньорския щаб и колегите. С част от футболистите съм се срещал по футболните терени като състезатели от различни отбори. 

- Взе ли участие в първия победен мач на отбора от новото първенство?
- Да, бях поставен на поста централен защитник и смятам, че се справих добре след дългото ми отсъствие от терена по известни причини и заедно с колегите успяхме да зарадваме ръководството на клуба и феновете с победа над отбора на Банско. 

- С каква мисъл прие да облечеш фланелката на Оборище Панагюрище, който е бивш член на втората професионална лига и е винаги сред водещите в ЮЗ трета лига?
- Имах представа за този отбор и че при тях нещата са на много високо равнище както организационно, така и от финансова гледна точка. Длъжен съм, след като бях поканен, да се отчета по достоен начин за доверието и смята да продължавам в същия дух. 

- Възможно ли е с последните новопривлечени футболисти отборът на Оборище да окупира челото на таблицата?
- Уверен съм, ако играем така, както бе срещу Банско, а защо не и още по-добре, да накараме останалите отбори от групата да се съобразяват с нас и моят отбор да бъде сред фаворитите в ЮЗ трета лига. 

- Ти не си от вчера във футбола. Познаваш отборите участници в ЮЗ трета лига. Кои от тях ще бъдат кандидати за първото място в таблицата?
- За мен фаворит е отбора на Вихрен през настоящото първенство. Познавам играта на футболистите. Константин Динев е стабилен спонсор, материалната база се подобрява непрекъснато, време е вече отборът на Вихрен да се озове във втора професионална лига след като  Миньор Перник, Септември Симитли и Спортист Своге не са вече в групата. 

- Какво ти е мнението за футбола в България, по-точно за участниците в Ефбет лига?
- Очаквам през настоящото първенство на постоянния в последните 9 години отбор на Лудогорец Разград да се противопоставят от ЦСКА София, а защо не и ЦСКА 1948, които имат стабилен спонсор и привлякоха много опитни и класни футболисти. 

- Как определяш жребия , изтеглен за 4те български отбори-от които Лудогорец за ШЛ и ЦСКА София, Локомотив Пловдив и Славия – за лига Европа?
- Очаквам всички да прескочат и преодолеят първите си противници, като им пожелавам да се класират колкото може по-напред. 

- Какво си пожела, пристигайки като футболист в Оборище Панагюрище?
- Да стана един от любимците на стадион Орчо Войвода, да бъда жив и здрав, претърпях доста контузии и дано всичко лошо е в миналото и да изиграя най-силния си сезон във футболната ми кариера. 

- Девизът ти в живота?
- Винаги гледай на нещата позитивно!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки