НАД ОКОЛОВРЪСТНОТО: Слаб Етър отнесе само "тройка" от Царско село

Пламен Крачунов си изкара два жълти картона за седем минути

НАД ОКОЛОВРЪСТНОТО: Слаб Етър отнесе само "тройка" от Царско село

 Царско село оглави класирането в efbet Лига, след като постигна победа с 3:0 над гостуващия Етър в последния двубой от първия кръг на шампионата. Андерсон Кордейро даде преднина на домакините в 20-ата минута, а Антонио Георгиев покачи на 2:0 в началото на второто полувреме. Пламен Крачунов получи два жълти картона в рамките на седем минути и Етър остана с човек по-малко в 54-ата. В 67-ата Скерлев имаше малшанса да си отбележи автогол, оформяйки крайния резултат.

Царско село имаше тотално надмощие през първите 45 минути и заслужено се оттегли на почивката с гол аванс.

Андерсон Кордейро пробва далечен изстрел във 2-ата минута, но точността му убягна и прати над вратата.

В 8-ата Сисе свали с гърди за Галчев, който стреля от движение, но в аут. Минута по-късно Галчев засече с глава центриране на Божидар Васев, но отново топката мина покрай целта.

В 14-ата Галчев центрира от фаул, Сисе се опита да играе с глава, но не успя, зад него обаче Ивайло Марков засече добре и прати в мрежата. Попадението обаче бе отменено заради засада.

„Царете“ откриха резултата в 20-ата минута. Скерлев направи грешно изчистване, Кордейро влизаше на скорост в пеналта и с бомбен шут прати неспасяемо в горния ляв ъгъл.

Две по-късно Салиф Сисе изпревари вратаря Христо Иванов и с удар с глава го прехвърли, за късмет на „болярите“ кълбото мина над вратата.

Атаките към вратата на Етър следваха една след друга, но домакините не успяха да увеличат преднината си до почивката.

Втората част започна по най-добрия начин за тима на Любо Пенев. Галчев центрира от фаул в 47-ата, а Антонио Георгиев успя да засече във вратата, въпреки натиска на Мариян Иванов – 2:0 за домакините.

В 53-ата Божидар Васев показа добра техника отляво и с центриране към далечната греда намери непокрития Мирослав Будинов, който отклони с глава, но топката се отби от левия страничен стълб.

Пламен Крачунов извърши нарушение в 54-ата, което му донесе жълт картон. Това бе втори такъв за футболиста на Етър и гостите останаха в намален състав.

„Болярите“ не се отказаха от преследването на попадение и в 63-ата бяха много близо до него. Кольо Станев намери добре Милчо Ангелов, който от няколко метра стреля право в Михаил Иванов. Топката се върна при седмицата на гостите, двама бранители на Царско село се подхлъзнаха и не успяха да парират втория удар на Ангелов, който отново попадна в обсега на вратаря.

Интригата се изгуби окончателно в 67-ата, когато резервата Стефан Христов засече с глава центрирана топка в наказателното поле, кълбото се отби в гърба на Скерлев и влетя в долния десен ъгъл, а вратарят Христо Иванов не успя за малко да избие.

В 78-ата Мариян Иванов имаше възможност да върне един гол, но ударът му бе блокиран и гостите спечелиха само ъглов.

В 89-ата Антонио Георгиев отправи много силен далечен удар, но Христо Иванов внимаваше и спаси.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки