Сензациите в пресата: Тодоров бесен на две от звездите, паспортна сага довела Текпетей при „орлите“

Напусналите „Армията“ все още висят без отбори

Сензациите в пресата: Тодоров бесен на две от звездите, паспортна сага довела Текпетей при „орлите“

Сензациите в родната преса на 12 август, сряда, 2020 година:

Тема Спорт: Напусналите „Армията“ все още висят без отбори


Чуждестранните играчи, които напуснаха ЦСКА в края на миналия сезон, все още не са подписали догово­ри с нови отбори, показа проверка на "Тема Спорт". Контрактите си с червени­те разтрогнаха Раул Албентоса (31 г.), Денис Давидов (25 г.) и Върнан Анита (31 г.), а този на Рубен Пинто (28 г.) изтече. През месец май с червените се раздели и Вив Соломон-Отабор, който в английските медии се оплака от расистки обиди. В самия край на сезона с червените разтрогна и литовският страж Витаутас Черниаускас, който също е без отбор.

Справката на "Тема Спорт" показа, че нито един от напусналите все още не се е обвързал официално с нов клуб. Най-близо до тран­сфер е Едвин Джеси, който също се раздели с армейци­те. Ганаецът най-вероятно ще продължи кариерата си в Норвегия, където е желан от гранда Молде. Интерес към него проявява и турски клуб. Опитният Върнан Ани­та пък е започнал трениров­ки с английския втородивизионен Шефилд Уензди. На Острова му е познато, тъй като там е носил екипите на Лийдс и Нюкасъл.

Тема Спорт: Георги Тодоров бесен на Паулиньо и Спиерингс

Треньорът на Левски Георги Тодоров е останал крайно недо­волен от поведението на отбо­ра срещу Берое (0:2). Наставни­кът има претенции най-вече към офанзивните играчи на сините. Той е останал бесен от изявите на Паулиньо и Стайн Спиерингс. И двамата имаха по един читав пробив в двубоя. От Паулиньо се очаква много повече, но той за­почна кампанията, както и за­върши миналата - много слабо. Бразилецът е гласен за трансфер през лятото, като с продажбата му да бъде вързана част от бюджета. Във формата, в която се намира, едва ли обаче ще има кандидати за подписа му.

Пред Спиерингс се откри единственото реално голово положение на Левски. Нидер­ландският халф сам си го израбо­ти, но след това шутът му бе избит от вратаря на гостите Християн Василев. Полузащит­никът също е на изхода на "Гере­на". Към него има интерес от втородивизионния германски Зандхаузен. Според информа­циите този клуб е готов да пла­ти 400 хиляди евро за правата му. Ако постъпи такава офер­та, Левски със сигурност ще я приеме.


Тема Спорт: Паспортна сага довела Текпетей при „орлите“

Едно от новите попълне­ния на Лудогорец Бърнард Текпетей е напуснал Форту­на заради треньора Уве Рьослер. Това обяви самият той пред ганайските медии. Как­то е известно, през послед­ния сезон крилото игра в ти­ма от Дюселдорф под наем от Шалке. В крайна сметка обаче договорът между два­та клуба бе прекратен и Текпетей се озова в Лудогорец, където също ще се подвиза­ва като преотстъпен. Спо­ред информациите офанзивният играч е поискал от ръ­ководството на Фортуна да съдейства на семейството му да получат европейски паспорти. Шефовете на клу­ба обаче са отказали. Освен това той не получи дори ми­нута игрово време след рестарта на първенството. "Със сигурност нямаше как да остана във Фортуна и да играя за този треньор", обя­ви Текпетей.

Рьослер обаче има друго виждане за случилото се. Според него Текпетей така и не е могъл да покрие физи­ческите тестове и поради тази причина рядко е попа­дал в групата.

Меридиан мач: Човекът от ПСЖ все пак започна на „Лаута“

Халфът Муса Су­маре, за който „Ме­ридиан Мач" писа още в края на юли, че е очакван в Локо (Пд) все пак се при­съедини към „черно-белите". Той трябваше да дойде още за лагера в Бо­ровец, но на лети­щето е бил върнат заради изтекъл пас­порт. След като е оп­равил документите си той е настоял да дойде на „Лаута" и да се пробва за до­говор с носителя на Купата и Суперкупата на България.

Сумаре е роден на 6 септември 1997 го­дина и е израснал в Париж, но родите­лите му са от Мали. Според един от най-популярните спор­тни интернет порта­ли Transfermarkt.com Сумаре е започнал тренировки с Б от­бора на ПСЖ в на­чалото на юли. Въз­можността обаче да подсили участник в Лига Европа и да се наложи в елитната футболна дивизия го е поблазнила и за­едно с агента си той е организирал пъту­ването си до Бълга­рия.

Играчът е започ­нал кариерата си в Ред Стар Париж, но първите му изяви при мъжете са в ита­лианския Нурезе, след което минава през Виртус Бергамо, швейцарския Киасо, преди да се завърне във Франция и да остане един се­зон в Шатору (Лига 2). Последният му клуб е бил Бобини, който напуска заради кризата cCOVID-19.

Сумаре може да играе на три позиции като най-добре се чувства в зоната на десния защитник. Използван е като де­сен външен и ляв външен халф. Той впечатлява със сери­озната си физика и атлетизъм.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки