Маските стават задължителни на мачове и концерти в Пловдивско

Вкарват още лечебни заведение в битката с вируса

Маските стават задължителни на мачове и концерти в Пловдивско

Задължително носене на маски по време на футболни срещи и концерти на открито в Пловдивско въвежда областният щаб.

Това е една от новите мерки във връзка със задълбочаващата се епидемична обстановка в областта, се казва в съобщението. Кметовете по места трябва да оказват съдействие на контролните органи.

"Това решение е с цел да се намали максимално контакта между посетителите при влизане и излизане от даденото събитие", обясни областният управител Дани Каназирева.

Освен петимата пловдивски общинари, начело с главния архитект Димитър Ахрянов, сред новите заразени са две бебета под година. Те са от Пловдив и Асеновград, като едното е в болница. Най-възрастният пациент пък е 93-годишна, която е на домашно лечение.

Областният щаб вкарва още две болници в битката с коронавируса. Това са УМБАЛ“ Пълмед“ с 15 легла и общинската МБАЛ „ Св. Пантелеймон” с 25 легла.

Утре в Областна управа ще се проведе среща със здравните заведения, които досега не са били ангажирани с COVID-19.

"Важно е да обезпечим добрата организация и занапред в областта, както и да има солидарност между болниците. Смятам, че към момента това го постигаме с общи усилия на всички здравни институции. Ежедневно разговарям с директорите на болниците. Важно е и Спешна помощ да имат спокойствие при хоспитализацията на пациентите със съмнение или доказан коронавирус както през деня, така и по време на нощните дежурства . Целта е да няма напрежение и сред обществото, защото мерките които взимаме са превантивни", коментира Каназирева.

По данни на РЗИ към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдивска област, е 1144, пише "24 часа".

Оздравелите до момента са 581, като за двата дни са 37. На домашно лечение са 404. Под карантина са 535 лица. Хоспитализираните са 144, от тях с потвърден COVID-19 са 123 пациенти.

През последните 48 часа в отделенията са приети 9 пациенти. На интензивно лечение са 5-има . През изтеклото денонощие има 1 починал – жена на 86 г. със съпътстващи сърдечни заболявания.

Статистиката по общини: Пловдив – 779, Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 81, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 33, Асеновград – 54, Брезово – 2, Куклен – 10, Садово – 14, Първомай – 3, Съединение – 13, Сопот - 9.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки