Бербатов: Солскяер разчита на едни и същи играчи, а те са уморени

"Барса - Байерн е истински сблъсък, обичам Меси, а Лева е във вихъра си, Атлетико ще отстрани Лайпциг"

Бербатов: Солскяер разчита на едни и същи играчи, а те са уморени

Играчите на Манчестър Юнайтед видимо са уморени, тъй като Оле Гунар Солскяер разчита на идентичен титулярен състав в повечето двубои на отбора след рестарта на сезона. 

Затова най-важното е тези футболисти да си починат, за да могат да спечелят трофея в Лига Европа. 

Такова мнение изрази бившият голмайстор на "червените дяволи" Димитър Бербатов. 

"Трябва да отдадем заслуженото на играчите на Копенхаген, които направиха мача много труден за Манчестър Юнайтед. Някои от футболистите на Юнайтед изглеждат малко уморени след дългия сезон. Те имат нужда от почивка. След рестарта Оле гласува доверие на приблизително едни и същи 11 футболисти и това може да е основният фактор за тяхната умора. Изтощението е както психическо, така и физическо. Сега е важно тези играчи да си починат и да се възстановят, ако искат да спечелят турнира.“

„Основната част от футболистите искат да играят във всеки мач. Особено когато нещата вървят добре. Важно е обаче да се говори с играчите и да се разбере как те се чувстват. Като мениджър, трябва да си готов да даваш почивката на даден футболист, дори когато той твърди, че иска да бъде на терена. Ако срещнеш равностоен съперник, но  футболистите ти са уморени, ще имаш неприятности. Интересно е да се види как Оле разчита на тези 11 и показва, че това са основните фигури. Други играчи получават шансове, но вече има ясна йерархия между звездите и резервите. Не трябва обаче това да продължава по същия начин. Вземете Скот Мактоминей. Сега той е на пейката, така че трябва много да работи, за да влезе в стартовия състав. Трябва да остане след тренировка, да покаже, че е готов да положи допълнителни усилия. Оле ще види и оцени това. Скот може да го направи, защото е много талантливо момче.“

„В този етап от надпреварата най-важното е да побеждаваш. Манчестър Юнайтед трябва да спечели още два мача и няма никакво значение как ще играе в тях, ако го направи. Умора, изтощение, стрес - всички тези фактори са от ключово значение, така че победата е много по-важна в този момент от стила. Севиля и Интер представляват огромна опасност за Юнайтед. Интер се представи отлично срещу бившия ми отбор Байерн (Леверкузен) в понеделник. Юнайтед трябва да проучи много внимателно тези отбори. Севиля е отличен съперник. След случилото се с испанския национален отбор и после с Реал Мадрид, можем да кажем, че Лопетеги наистина е имал тежки моменти в кариерата си. Може би футболът му дължи нещо. Нещата обаче не работят така. Аз например имам три загубени финала в Шампионската лига", споделя голмайстор №1 в историята на националния ни отбор в своя блог в betfair и посочва, че е бил удивен от думите на Зинедин Зидан, че Гарет Бейл не е искал да играе за Реал Мадрид срещу Манчестър Сити в 1/8-финалния реванш от Шампионската лига в Англия.

"Не е краят на света, когато те елиминира Ман Сити. Това е страхотен отбор. Така е в живота. Допускаш грешка, губиш и точка. Във всеки случай се вижда колко голямо въздействие имаше Кристиано Роналдо върху отбора. Сега обаче вайкането не помага. Нищо не разбирам от случая "Бейл". Когато чух, че Бейл не е искал да играе, бях смутен. Единствено е ясно, че нещо не функционира добре и не зная дали някога ще узнаем истината. Звучи ми ужасно, че не е искал да играе. Как е възможно! Гарет, искаме да те виждаме да играеш футбол!"

"Сигурен съм, че Атлетико Мадрид ще отстрани Лайпциг. Атлетико ме впечатлява със своята страст. Да, в последните години загубиха два финала в Шампионската лига, но може би сега съдбата им дава нова възможност. Барса - Байерн е истински сблъсък. Обичам Барселона, обичам Меси, но Байерн също ми харесва. Байерн играе феноменално, а Левандовски е във вихъра си. Барса има Меси и за 90 минути може да се случи всичко."

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки