„Сините“ картотекират последния нов за мача с Арда

Бивши футболисти на Левски помагат на Андрей Аспарухов

„Сините“ картотекират последния нов за мача с Арда

Последното ново попълнение на Левски Матео Стаматов ще бъде картотекиран за предстоящия двубой с Арда във втория кръг на Първа лига.

Сините се надяват, че ще могат да уредят правата на 21-годишния футболист, както сториха преди това с Живко Атанасов и Тома Даске.

Треньорът на Левски Георги Тодоров настоява това да се случи още за мача в Кърджали, защото държи да има по-дълга скамейка.

Срещу Берое наставникът направи само една промяна, като тя бе принудителна на почивката.

Тогава на мястото на контузилия се Симеон Славчев се появи Здравко Димитров.

На пейката неизползвани резерви останаха Николай Кръстев, Марин Петков, Мартин Петков, Атанас Кабов и Насиру Мохамед.

Матео Стаматов е гласен да играе като ляв защитник, а Орлин Старокин да заеме мястото в центъра на халфовата линия.

21-годишният футболист, който е юноша на Еспаньол, се е понравил на Георги Тодоров и ще бъде заместник на Иван Горанов, пише "Тема спорт". 

Междувременно синът на легендата Георги Аспарухов-Гунди - Андрей, продължава с глобалната дарителска кампания в полза на ДЮШ на Левски.

"С мен се свързват множество хора, които живеят извън САЩ и Канада, с въпрос дали могат да се включат в кампанията. Тя е достъпна за всеки левскар. Първоначалната ми идея беше да се опитам да активирам 1000 човека, които месечно да даряват по 20 долара и по този начин да успеем да гарантираме 240 000 долара на година за синия клуб. Включиха се бивши играчи на Левски като Велко Йотов, Сашо Марков, Стоян Пумпалов и Георги Христов, както и привърженици на други отбори", заяви Аспарухов пред сайта levski365.com.

Синът на Гунди получава и трогателно писмо от американка, която е част от семейството на български емигранти.

"Пишеше ми на английски, че нейните роднини харесват Левски и баща ми, затова искат да се включат. Малко след като отговорих, по сметката в Хелпкарма дойдоха няколко превода от нея, децата, нейния мъж и т.н.", признава Андрей.

През тази седмица Аспарухов-младши създаде и група във „Фейсбук“ - "1000 за Левски", където феновете ще могат да получават информация за кампанията.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки