Върба: Избрахме Ихинио, защото с него ще сме по-ефективни в атака (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Поговорихме си в съблекалнята, ако продължаваме напред в Европа, ще има и още нови“, каза треньорът на Лудогорец

Върба: Избрахме Ихинио, защото с него ще сме по-ефективни в атака (ВИДЕО+СНИМКИ)

Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори пред медиите по време на представянето на новия нападател Ихинио Марин.

Наставникът отчете, че началото на сезона не е добро за шампионите, но изрази увереност, че когато летните попълнения се адаптират, нещата ще си дойдат на мястото.

“Избрахме Ихинио, защото вярваме, че неговите качества ще подобрят представянето ни в атака. Сигурен съм, че той ще ни направи по-ефективни в предни позиции. На мен испанският футбол ми харесва страшно много. Раздвижен играч, който може да влиза в комбинации, да вкарва голове - такъв, който ще бъде полезен за всеки един отбор”, коментира Върба.

“Заради коронавируса се удължи трансферният прозорец. Много зависи от това как ще се представим в Европа. Ако продължаваме напред, ще имаме и още нови играчи. Разбираемо е, че началото на сезона не се хареса на никого, но клубът в момента е в период на промени и отделно от това COVID-19 ни нанесе доста щети. По всяка вероятност ще имаме нови играчи и когато сме комплектовани, всичко ще си дойде на мястото. Срещу Славия ни чака тежък мач, в който трябва да победим”, посочи наставникът.

“Последните ни резултати не са добри, това е ясно. Ние си казахме някои неща в съблекалнята, но не мисля, че има напрежение. Ние ще се опитаме да спечелим. Ако не го сторим, всичко е възможно да се случи. Жоржиньо и Кешеру са в карантина, но ако имат отрицателни тестове тези дни, ще се присъединят към отбра възможно най-скоро”, допълни Върба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки