Новият нападател в Разград: Гледах Лудогорец в Европа и ми хареса (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Българският футбол е по-различен от испанския, най-силната ми страна е играта с глава“

Новият нападател в Разград: Гледах Лудогорец в Европа и ми хареса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец официално представи третото си лятно попълнение - испанският нападател Ихиньо Марин.

Той е бил желан от "орлите" още през зимния трансферен период, но тогава до трансфер така и не се е стигнало.

Сега 26-годишният футболисти пристигна в Разград със статут на свободен агент, защото Нумансия изпадна от Втора лига на Испания. 

Договорът му е за 3 сезона и вече тече процедурата за изискване на жълта карта, след която той ще може да играе за Лудогорец, откъдето му пожелаха успехи със зеления екип.

През миналия сезон футболистът има 38 мача и 10 гола за Нумансия, като нападателят е носил още екипите на други два испански тима - Мурсия и Валядолид.

Преди него "орлите" привлякоха Алекс Сантана от бразилския гранд Ботафого и Бернард Текпетей от Шалке 04.

"Идвам с всички амбиции, които може да има един футболист. Искам да помогна с много голове на отбора да постигне високите си цели. Всичките ми съотборници се отнесоха добре с мен от първия ден. Много ми помагат ежедневно, за да се адаптирам. Отлични играчи, това веднага си пролича. В момента се намираме в процес на сплотяване на колектива. Когато премине този момент, отборът също ще се подобри", посочи Ихиньо Марин.

„Седмици не бях тренирал, но започнах да влизам в задачите и целите на треньора. Той е човек, който работи много всеки ден, дава ни добри насоки как да стоим и да се държим на терена. Като минат самите дни на опознаване - отборът ще бъде добре. Ще се опитам да спечеля доверието на треньора. Мисля, че моята силна част е играта ми с глава пред вратата", посочи Ихиньо Марин.

„Наблюдавах Лудогорец в Европа, в българското първенство не съм. Видях, че се класираха за Шампионска лига няколко пъти и за Лига Европа също. Хареса ми стила, който практикуваха. Българският футбол е по-различен от испанския. Но в крайна сметка има една топка и две врати - трябва да вкараш в една от тях. Човек трябва просто да свикне с българския футбол".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки