Живко Миланов: Не съм болен от рак, бях на преглед в чужбина и резултатите са добри

"Благодаря на Наско Сираков и Гошо Тодоров, че ми дадоха шанс да се развивам"

Живко Миланов: Не съм болен от рак, бях на преглед в чужбина и резултатите са добри

Преди няколко седмици Живко Миланов се сбогува емоционално с публиката на Левски и сложи крой на футболната си кариера. Много бързо бившият капитан на „сините“ се завърна в съблекалнята като помощник-треньор.

 
„Дълги години бях във футбола като играч и исках да остана. Благодарен съм на Наско Сираков и Гошо Тодоров, че ми дадоха шанс да се развивам и уча покрай тях“, отбеляза Живко Миланов.
 
„Нормално е да работя повече със защитниците, защото и моята позиция във футбола беше такава. Ще бъде доста трудно. Видяхте, че в първия мач бяха четири човека, който на практика са нови. Те дори не се познаваха. Знаем, че ще е трудно, но ние затова сме тук. Имат потенциал, щом сме преценили и са тук, значи виждаме нещо в тях, но както знаете един отбор не се гради за 6 месеца. Понякога е нужно малко повече време. Надявам се обстановката в клуба да се промени, да се нормализира и да има една добра база, на която да се стъпи“, продължи бившият национал на България.
 
Новият асистент в треньорския щаб на Левски коментира и какво е взел от треньорите, с които е работил в чужбина по време на своята дълга кариера: „Опитвал съм се да попивам всичко, което са ми казвали през годините. Аз съм преценявал как се чувствам при всеки и как функционира отбора. Всеки треньори има свое виждане и съм се опитвал сам да си сглобя мозайката. Искал съм да извлека най-полезното от всеки един. Във всички държави, в които съм играл работих при добри треньори. В Румъния бях при Лопес Каро (бивш треньор на Реал Мадрид, Селта Виго, Леванте, Испания до 21 години и др.) и Аугусто Игнасио (бивш спортен директор и треньор на Спортинг Лисабон). В Русия играх под ръководството на Валери Непомняшчи, който е легенда на руския футбол. В Апоел Никозия пък работих с Томас Кристиансен, който е един млад треньор и много амбициозен. Той е бил много добър футболист и дори е минал през Барселона. Опитах се да взема от всеки един най-доброто“, отбеляза още Миланов в интервю за "Дарик".
 
Преди години Живко получи фланелката с номер 3 от Станимир Стоилов, който тогава се отказа от футбола. Сега Миланов мечтае да тръгне по стъпките на вече утвърдения треньор.
 
„Надявам се и аз да имам такава треньорска кариера. Вече говорих за треньорите, които ме формираха в чужбина, но в България най-голямо внимание мога да отделя на него. Много научих от него и един ден бих изисквал същите неща от футболистите, ако съм старши-треньор. Аз бях там от самото начало на неговата треньорска кариера. Голям професионализъм и много амбиция."
 
Бившият десен бек не скри, че е отворен да ходи по стажове в чужди клубове, за да трупа още знания и опит. „Отдаде ли ми се такава възможно със сигурност ще отида в отбори, които смятам, че се развиват добре и играят силно. Това ще е голям опит за мен, но трябва да го съобразя с програмата на отбора. Имам и контакти, които могат да ми помогнат в това отношение. Всичко зависи от програмата на отбора“.
 
Живко говори и за физическото си състояние в момента. Той се отказа от футбола, защото призна, че има белодробно заболяване, което не му позволява да продължи с играта. 
 
„Искам да уточня нещо. Нямам желание назовавам името на моя проблем, но подчертавам, че не е онкологично заболяване. Някои медии и журналисти злоупотребяват с живота на хората, за да си продават продукта. Не съм болен от рак. Моето заболяване е доброкачествено. Онзи ден бях на преглед в чужбина и резултатите са добри. Докторите казват, че съм късметлия, защото от всички варианти, които можеха да бъдат, това е най-лекото“, разкри Миланов.
 
Той още веднъж благодари на Левски и феновете за изпращането в последния му мач. „Избрах този мач, защото исках да завърша на стадиона, на който започна моята кариера. Това значи много за един играч, който е излязъл от школата на клуба. Беше много приятно. За съжаление точно тогава намалиха публиката по стадионите, иначе съм сигурен, че щеше да има още повече наши фенове“, завърши Миланов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки