ПРИКАЗКАТА ПРОДЪЛЖАВА! РБ Лайпциг е на полуфинал в Шампионската лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Олмо и Адамс донесоха успеха срещу Атлетико М, идва ред на ПСЖ

ПРИКАЗКАТА ПРОДЪЛЖАВА! РБ Лайпциг  е на полуфинал в Шампионската лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)
РБ Лайпциг продължава да пише история! Тимът се класира за полуфиналите в Шампионската лига след успех с 2:1 срещу Атлетико (Мадрид) на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон. Следващият му съперник е ПСЖ.
 
Дали Олмо и резервата Тайлър Адамас отбелязаха попаденията за германския тим. За опонентите им вкара Жоао Феликс, който също влезе от пейката. Така отборът на Юлиан Нагелсман проби в Топ 4 на надпреварата при едва второто си участие. В предния кръг Лайпциг елиминира миналогодишния финалист - Тонтнъм с общ резултат 4:0, а сега изхвърли и Атлетико, който на 1/8-финалите се справи с шампиона Ливърпул. Освен това испанците бяха в серия от 18 мача без загуба. Мадридчани никога досега не бяха отпадали на директни елиминации от германски тим в Шампионската лига.
 
Лайпциг можеше да поведе още в четвъртата минута. Марсел Халстенберг опита удар от движение,  обаче премина над напречната греда. Седем след това дойде ред и на Атлетико да застраши съперниковата врата. Лоди проби по левия фланг и подаде към Яник Караско. 26-годишното крило стреля в близкия ъгъл, но Гулаши извади топката в корнер.
 
 
В 14-ата минута футболистите на Атлетико поискаха дузпа. Саул падна в близост до вратата. Испанецът настояваше, че е бил фаулиран от вратаря на Лайпциг Гулаши. След намесата на ВАР обаче наказателен удар не беше отсъден.
 
Анхелиньо потърси свой съотборник в наказателното поле, но Облак излезе улови топката в 28-ата минута. Пет по-късно Караско проби опасно по левия фланг, отбраната на германския тим обаче се справи. 
 
До края на првата част най-интересната ситуация беше пред вратата на Атлетико, когато Кристофър Нкунку засече центриране от корнер. Ударът му с глава беше спасен от Ян Облак.
 
 
Шест минути след подновяването на играта Лайпциг откри резултата. Постепенна атака на немския отбор стигна до десния фланг, откъдето Марсел Забицер центрира към наказателното поле. Там най-съобразителен се оказа Дани Олмо, който с добър отскок закова топката с глава в мрежата на Атлетико - 1:0!
 
Реакцията на Диего Симеоне не закъсня и той включи в игра Жоао Феликс. Именно той изработи дузпа за Атлетико в 70-ата минута, след като бе фаулиран от Лукас Клостерман в наказателното поле. Феликс сам изпълни 11-метровия наказателен удар, за да изравни - 1:1!
 
 
И когато всичко очакваха мача да влезе в продължения, друга резерва - Тайлър Адамс прати топката в мрежата на Ян Облак. В 88-ата Анхелиньо пусна чудесен пак към американеца, който стреля мощно от границата на наказателното поле, топката рикошира в крак на бранител на Атлетико и хвана вратаря в крачка за 2:1. Това се оказа и финалният акорд в мача.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
РБ ЛАЙПЦИГ: Петер Гулаши, Марсел Халстенберг, Дайо Упамекано, Лукас Клостерман, Марсел Сабитцер, Анхелиньо, Конрад Лаймер, Кевин Кампл, Юсуф Поулсен, Дани Олмо, Кристофър Нкунку
 
 
АТЛЕТИКО М: Ян Облак, Киерът Трипиър, Стефан Савич, Ренан Лоди, Хосе Хименес, Саул Нигес, Ектор Ерера, Яник Караско, Коке, Диего Коста, Маркос Льоренте
Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки