Девет мача ще се изиграят в събота в Югозападна България

Феновете се готвят за здрави дербита по стадионите в региона

Девет мача ще се изиграят в събота в Югозападна България

Девет официални мача ще бъдат изиграни в събота, 15 август, от 18 часа на различни терени на стадионите в Югозападна България 

 
Марек-1915 приема на стадион "Бончук" Надежда Доброславци. В първия си мач от новото първенство възпитаниците на наставника на дупнишкия тим Светльо Георгиев успяха да зарадват привържениците с много добра игра и със спечелени три точки срещу новака  в групата Левски Чепинци. В събота на стадион Бончук се очаква отборът на Марек да докаже, че е във възход. 
 
„Очаква ни мач срещу добър отбор.  Имам информация как са играли срещу Вихрен в Сандански и зная как да подходя. Очаквам реално съдийство от международния арбитър Ивайло Стоянов и с подкрепата на феновете да се поздравим с победа”, сподели наставникът на Марек Светльо Георгиев.
 
Президентът на Надежда Доброславци Светослав Цончев каза, че се радва за назначаването на международния съдия Ивайло Стоянов да ръководи срещата в Дупница. 
 
„Добър отбор са Марек, във възход са, грехота ще е на големия християнски празник Успение Богородично да бъде ограбен труда на футболистите от съдиите. Нека победи по-добрият на терена”, заяви Светльо Цончев. 
 
Междувременно бизнесмени от Дупница направиха дарения за Детско-юношеската школа на Марек. Иван Раков, собственик на фирма за строителни материали, дари футболни екипи и топки за набор 2009. Ивелина Никифорова, собственик на пекарна в града, дари топки, тренировъчни потници и капитански ленти за школата. Светослав Даскалов, който е собственик на автокъща, дари екипи за набор 2010. Кирил Сотиров, който също е собственик на автокъща, дари 30 бр. топки за децата и юношите от ДЮШ на Марек. Родители на децата, родени през 2007 и 2008 г. от школата на дупнишкия клуб, пък закупиха екипи за малките футболисти. От ръководството на Марек изказаха искрени благодарности на всички, включили се в инициативата за подпомагане на Детско-юношеската школа. От клуба съобщиха, че вече са постъпили и първите дарения за възстановяването на тренировъчния терен зад ст. „Бончук“, известен като „Шмиргела“.
 
Феновете пък продължават с месечните вноски, които правят за подпомагане на клуба. 
 
В Кюстендил местния Велбъжд ще домакинства на отбора на Вихрен Сандански. Отборът на домакините ще излезе на терена без наказания за две срещи Асен Васев. Той е и контузен, както е централния защитник Драгослав Драганов. 
 
„Имаме 25-26 равностойни футболисти и има кой да ги замести. Ръководството на клуба даде указания да играем приятен футбол  и да се утвърдим и останем в групата а и през следващото първенство. Надявам се на реално съдийство. Отборът на гостите според мен е най-сериозния претендент за първото място. Организацията им е на много високо равнище от страна на спонсора Константин Динев, много добър старши треньор в лицето на Здравко Лазаров и в отбора им играат футболисти с дълъг стаж в А и Б група”, сподели старши треньорът на Велбъжд Радостин Джогански. В отбора на гостите няма да играят наказаните от ЗС на БФС за по една среща Красимир Здравков и Иван Лазаров. 
 
В Кресна ще се срещнат отборите на местния Перун и Балкан Ботевград. Домакините ще излязат с променен състав от предишния мач срещу Сливнишки герой Сливница. Със сигурност нападението ще се води от опитния Атанас Топалов, но останалите промени ще станат ясни едва на разбора в деня на мача. Няма да е леко за футболистите на Перун, защото отборът на гостите, чийто шеф е Иван Редовски, направи много добра селекция и ще търси победа на всяка цена на градския стадион в Кресна. 
 
На стадион "Искър" в Самоков ще се срещнат отборите на местния Рилски спортист и Сливнишки герой Сливница. Наставникът на Героя Петър Малинов сподели, че няма представа за играта на отбора от Самоков. 
 
„Имат нов треньор  и изградиха нов отбор, но ако футболистите, на които гласувам доверие изпълнят указанията ми и се раздадат докрай на терена, няма да има проблем да спечелим трите точки”, заяви Малинов.
 
Чавдар Етрополе ще приеме на своя стадион отбора на Пирин Разлог. В изминалия кръг възпитаниците на Христо Джоджов победиха като домакини Рилски спортист Самоков с 1:0. Отборът на Чавдар , воден от опитния наставник Красимир Стоев, водеше с 2:0 на негостоприемния терен в Ихтиман в изминалия мач, но впоследствие допусна грешки и мача завърши при резултат 2:2. „Очакваме да играем мобилизирано  и отговорно и да спечелим първия си домакински мач от настоящото първенство”, сподели Красимир Стоев.
 
На градския стадион в Гоце Делчев местния Пирин ще приеме отбора на Ботев Ихтиман. 
 
„Нямаме контузени и наказани футболисти. Предстои ни много тежък мач срещу коварен отбор, изграден от опитни футболисти, играли в професионалния футбол. Ще търсим победа на всяка цена и да зарадваме ръководството и феновете”, сподели старши треньорът на Пирин Гоце Делчев Димитър Крушовски. 
 
Наставникът на Ботев Ихтиман Валери Свиленов заяви, че е гледал мача на домакините срещу Беласица Петрич. „Ние сме по-класният отбор. Очаквам да се завърнем с трите точки в Ихтиман”, допълни Свиленов.
 
На стадион Свети Петър в Банско едноименния тим ще посрещне Беласица Петрич. Старши треньорът на петричани Саша Симонович сподели, че няма да може да разчита на наказаният Аспарух Шамкалов, а под въпрос до последно са титулярния вратар Захари Димитров и атакуващия футболист Александър Смилков, който също заради контузия не се готви на пълни обороти с колегите си през седмицата.
 
„Отборът на Банско е изграден от добри футболисти. Ще търсят първа победа като домакини. Всичко това ни е известно и се надявам футболистите, на които ще гласувам доверие да подходят максимално отговорно и да дадат всичко от себе си, за да задоволят присъстващите на стадиона”, сподели Симонович. 
 
Наставникът на Банско Венко Товиров сподели, че няма да може да разчита в мача срещу Беласица на контузения Красимир Дурчов. 
 
„Ще играем пред собствена публика. Надявам се с добра и качествена игра и спазване на тактическата дисциплина да се поздравим с победа”, допълни Товиров. 
 
Новака в ЮЗ трета лига отбор на Гранит Владая ще приеме на своя стадион отбора на Оборище Панагюрище. Старши треньорът на домакините Димитър Мутафов сподели , че не обича да коментира играта на противниковите отбори. Не пропусна да каже, че очаква реално съдийство и подкрепа на своите фенове в първия домакински мач като членове на ЮЗ трета лига. Макар и със закъснение в лятната подготовка , треньорският дует Георги Иванов и Ели Марес със съдействието на президента на Оборище Илия Анчев, създадоха добри условия, правят макар и в движение качествена селекция. В първия си мач като домакини победиха отбора на Банско с 1:0, като пропуснаха да реализират и дузпа. На този етап не афишират амбиции за атакуване на първото място, но ще играят мач за мач и ако се отдаде възможност няма да се откажат в стремеж към челото на таблицата. Стягат се за спечелване на трите точки като гости срещу Гранит Владая. 
 
Левски Чепинци ще домакинства срещу единия от силните отбори в групата – ФК Кюстендил – на терена в Доброславци. Отборът на гостите, воден от Николай Николов-Чезето постигна най-изразителната си победа в първия кръг като домакини, побеждавайки с 6:0 Гранит Владая. 
 
„Подхождаме с респект към всеки един отбор, независимо че домакините са новак в групата. Очаквам обективно съдийство от страна на Станимир Тренчев и да спечелим максимума от точки в този двубой”, заяви Николай Николов. Президентът на ФК Левски Чепинци Методи Милков сподели, че няма да разчита в съботния двубой на наказания Велислав Колев и контузения Денис Николов. „Ще излезем на терена мотивирани и с нагласа да победим отбора на ФК Кюстендил”, заяви Методи Милков. 
 
Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки