НАПРЕЖЕНИЕ: Феновете на Валенсия скочиха на протест срещу собственика

"Прилепите" продават основни играчи, което не се харесва на привържениците

НАПРЕЖЕНИЕ: Феновете на Валенсия скочиха на протест срещу собственика

 Сериозен разрив в отношенията между собствениците на Валенсия и привържениците на клуба доведе до протести по улиците в испанския град. Над 500 фенове на „прилепите“ изразиха публично своето негодувание от трансферната политика на бизнесмена Питър Лим и неговата компания „Мерикон Холдингс“.

В основата на напрежението не е слабото представяне на „прилепите“ през кампанията в Ла Лига, където отборът финишира девети, а продажбата на основни играчи. Дани Парехо, дългогодишен капитан на Валенсия, бе продаден в регионалния съперник Виляреал. Халфът бе на „Местая“ от 2011 година, а през последните 6 сезона бе и капитан.

„Синът ми ме попита защо сменям отбора, след като той е бил цял живот фен на Валенсия. Обясних му, че това е футболът, но в крайна сметка децата са си деца“, разкри през сълзи Парехо.

Като част от сделката по продажбата влиза и Франсис Куклен, друг основен играч на „прилепите“. Двамата преминават в „жълтата подводница“ за трансферна сума от общо 11 милиона евро. Френският халф пристигна на Местая през 2018-а за 14 млн. евро. По-рано през лятото Феран Торес пък премина в Манчестър Сити за 36 млн.

Клубът бе разкритикуван и от легенда Сантяго Канисарес. Въпреки напрежението, ръководството е поставило в трансферния списък всички налични футболисти. Единственият сигурен оставащ е бъдещият капитан Хосе Гая. Интерес към звездите в състава проявяват редица английски клубове, сред които Манчестър Юнайтед, Уулвърхемптън, Фулъм и Тотнъм. Според феновете на Валенсия, ръководството води клуба към гибел.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки