СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ! Храбър Лион изхвърли и Ман Сити (ВИДЕО)

"Хлапетата" са на полуфинал в Шампионската лига

СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ! Храбър Лион изхвърли и Ман Сити (ВИДЕО)
Лион сложи край на мечтите на Манчестър Сити за трофея от Шампионската лига! Французите изненадващо спечелиха с 3:1 на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон и се класира за полуфиналите в турнира. Това е поредният грандиозен успех за "хлапетата", които в предния кръг елиминираха италианския шампион Ювентус. Следващият им съперник пък е Байерн, който унищожи Барселона с 8:2 в петък.
 
Мачът започна с натиск на Сити, но гостите отправиха първия точен удар. В 10-ата минута Маркал стреля от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Едерсон.
 
В 24-ата французите откриха резултата. Топката стигна до Корне, който със силен удар не остави шанс на стража на "гражданите".
 
След половин час игра англичаните можеха да изравнят Кансело проби отляво и центрира. Лопес не успя да избие достатъчно добре, но след това бе на мястото си, за да отрази удара на Гюндоган. Постепенно Сити наложи контрол,  но атаките на отбора на Гуардиола не бяха достатъчно опасни.
 
В 38-ата минута Де Бройне центрира от свободен удар в наказателното поле, но Лопес изби. Три след това Родри стреля опасно към вратата на Лион, стражът на французите обаче улови топката. В края на полувремето шут на Стърлинг се отби от защитник.
 
Шест минути след подновяването на играта Депай стреля в стената от фаул. В 60-ата Де Бройне изпълни отлично от пряк свободен удар, но Лопес спаси с лекота. Лион отвърна с шут на Маркал към вратата на Едерсон в 63-ата минута, но гол не падна. 
 
Най-активният играч в редиците на Сити - Де Бройне, вес пак успя да изравни резултата в 69-ата минута. Той получи отличен пас от Стърлинг и матира Лопес, пращайки неспасяемо топката в мрежата. Лион отвърна с интересна атака, а Корне се свлече в наказателното поле, търсейки дузпа, но съдията остави играта да продължи. 
 
В 77-ата минута Стърлинг намери Жезуз в наказателното поле. Параболичният му удар обаче излезе в аут. В 79-ата топката влезе в мрежата на Манчестър Сити. Дембеле беше точен. Наложи се обаче намесата на ВАР, тъй като имаше съмнение за засада на играч на Лион, който не влияеше на играта. В крайна сметка голът беше зачетен. 
 
В 86-ата минута Стърлинг останал очи в очи с почти празната врата вместо да вкара топката в мрежата я прати над вратата. В ответната атака Дембеле направи резултата 3:1 в полза на Лион.
 
 
МАЧНЕСТЪР СИТИ - ЛИОН 1:3
0:1 - Корне (24)
1:1 - Де Бройне (69)
1:2 - Дембеле (84)
1:3 - Дембеле (87)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
МАНЧЕСТЪР СИТИ: 31. Едерсон, 2 Уокър, 8. Гюндоган, 9. Жезус, 7. Стърлинг, 14. Лапорт, 16. Родри, 17. Де Бройне, 25. Фернандиньо, 27. Жоао Кансело, 50. Гарсия
 
ЛИОН: 1. Лопес, 5. Денайер, 6. Марсело, 8. Аоар, 11. Депай, 14. Дюбоа, 20. Маркал, 21. Екамби, 25. Какере, 27. Корне, 39. Бруно Гимараеш
Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки