Газидис: Новият ни стадион ще е водещ в света

Милан и Интер работят усилено върху новия си дом в Милано

Газидис: Новият ни стадион ще е водещ в света

 зпълнителният директор на Милан Иван Газидис коментира темата около изграждането на новия стадион на клуба, който отново ще бъде споделен с градския съперник Интер.

“Сан Сиро е легендарен стадион. Има много история в това съоръжение, като уважението ни към него е голямо. Но най-добрият начин да уважим тази история е като създадем бъдеще за клуба, което да е пълно с живот и да приеме и ангажира следващото поколение фенове. Когато отидеш на нов стадион в Обединеното кралство или САЩ, веднага разбираш, че имаш възможността да дойдеш на стадиона предварително, да постоиш два или три часа преди мача, да прекараш време с приятели и семейството и да се забавляваш. Можеш да останеш и след мача. Това е преживяване, което не е ограничено само до 90-минутен мач, различно е. В момента не разполагаме с тази възможност.

Ще се уверим да запазим всички най-добри елементи на “Сан Сиро” - близостта до терена, наклона на трибуните, звукът ще е много по-добър, но ще прибавим към това всичко, което има един модерен стадион. Когато хората дойдат на новия стадион, ще разберат защо беше взето това решение. Дотогава, разбира се, фокусът ще е върху носталгията по стария “Сан Сиро”. Вероятно реконструкция на сегашния стадион би струвала същите пари, а той няма да е толкова добре изграден колкото новия. Ще се окажеш със стадион, който е неразпознаваем с настоящия.

С Интер имаме невероятната възможност да построим заедно нов стадион, който не само ще е знаков за италианския футбол, но и един от най-добрите, а ние вярваме и най-добрият клубен стадион в Европа. Причината за думите ми е нашата история около споделянето на стадиона. Това ни позволява да правим неща с новия такъв, които няма да видите никъде другаде. Става въпрос за наистина уникална ситуация, при която има два толкова големи клуба в толкова голям международен град, където футболът е водещото социално и културно преживяване. Да направим това заедно наистина ни позволява да изградим стадион, който ще е водещ в света”, заяви Газидис пред “Дейли Мейл”.

 
 

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Пиоли с два мача, за да запази поста си в Милан

Треньорът на тима е получил ултиматум от ръководството

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

Милан се справи с лекота с 10 от Лече и стигна до класически успех (ВИДЕО)

"Росонерите" стигнаха до убедителна победа с 3:0

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

Милан със сериозни колебания за Лука Йович

"Росонерите" не са решили какво да правят със сърбина

Байерн (Мюнхен) може да се опита да привлече Тео Ернандес през лятото

Баварците са го набелязали за заместник на Алфонсо Дейвис

Милан иска Тиаго Мота за наследник на Пиоли

Специалистът до момента върши отлично работата си

Милан би Наполи на "Сан Сиро" след десетилетие (ВИДЕО)

Тео Ерандес герой, "росонерите" плътно зад Юве

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки