Маркиньос: Ще преследваме докрай мечтата си

"В днешно време разчитането на пре­стиж не ви помага"

Маркиньос: Ще преследваме докрай мечтата си

 Маркиньос се присъедини към ПСЖ от Рома през 2013 г. и оттогава е основна част от тима. Пред очите на 26-годишния бразилец парижани растяха и се развиваха през годините, превръщайки се в тотален хегемон във Фран­ция. Сега предизвикателството пред ПСЖ е полуфиналът сре­щу РБ Лайпциг в Шампионската лига, турнир, който столичани неистово се стремят от доста време да спечелят. Пред сайта на УЕФА бразилецът говори в навечерието на решаващия сблъсък. ПСЖ прогони кошмарните спомени с драматичния об­рат с 2:1 срещу Аталанта в четвъртфинала, а Маркиньос из­равни в 90-ата минута. Универсалният защитник, който често е използван в халфовата линия от Томас Тухел, сега се наслаж­дава на възможността да стигне до битката за трофея.

За развитието на ПСЖ като отбор

"Много сме се променили. То­ва, което сме преживели досе­га, ни накара да се учим и ни остави някои белези, но ни по­могна да сме там, където сме сега. Аз съм в ПСЖ от седем го­дини. Много харесвам отбора. Клубът се разраства непрекъс­нато и привлече страхотни играчи като Неймар и Мбапе. Те са глобални звезди и е голямо удоволствие да съм на терена с тях.

Имахме контузии, но успяхме да поддържаме същото ниво на представяне с играчите, с кои­то разполагахме. Мисля, че то­ва е нашата сила този сезон. Атмосферата е наистина от­лична - разбираме се и излизаме с настроение на терена. Всичко това е част от нашето пъту­ване - белези, грешки и трудно- сти, през които сме преминали. Заедно сме не само в добрите моменти, но и в трудните."

Голът срещу Аталанта


"Това беше изблик на чув­ства и емоции. Щом вкарах, се обърнах и погледнах съотбор­ниците си на пейката и на трибуните. Имам това изо­бражение в съзнанието си, че те скачат и ликуват, не знаят как да празнуват, просто ти­чат наоколо и се прегръщат. Беше много вълнуващо. И за мен лично това беше едно от най-страхотните неща, които преживях в ПСЖ."

Съперникът РБ Лайпциг

"Те са млад и безстрашен от­бор, което показаха вече през този сезон в Шампионската ли­га. Играят страхотно. В пре­дишния мач срещу Атлетико Мадрид те тотално домини­раха в играта. Следователно знаем, че ще трябва да дадем всичко от себе си. В днешно време разчитането на пре­стиж не ви помага.

Видяхме, че стилът на игра, стратегията и мощта правят огромна разлика на терена. Така че ние просто трябва да на­правим всичко възможно и да се представим на най-високото си ниво. Имаме качествени, талантливи играчи, но трябва да сме единни и да си помагаме взаимно на терена. Да дадем всичко, което имаме, и да вло­жим всичките си усилия и сърце в това, което обичаме, а имен­но -футболът, и да се борим, за да спечелим."

Голямата цел

"Тъй като всичко се решава в един мач, то вълнението и адреналинът са огромни. Ня­маш право на грешки. Стана като на световно първенство. Затова е толкова емоционал­но и изпълнено с вълнение.

Разбира се, че се стремим да спечелим този трофей, защо­то сме амбициозни. Искаме го, това е мечтата ни и ще я пре­следваме докрай. Но сме наяс­но, че това е дълъг и труден път. Ще има битка, няма да е лесно, така че не е достатъ­чно само да мечтаем за това."
 

Луис Енрике: Не бързаме да станем шампиони

Треньорът на ПСЖ обяви, че целта е отборът да вземе титлата, но не държи това да е много рано

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

ПСЖ с амбициозен ход, ще се пробва за капитана на Челси Рийс Джеймс

Първите разговори между двете страни вече дори са стартирали

ПСЖ надви Марсилия на "Велодром" с човек по-малко (ВИДЕО)

Парижани спечелиха комфортно

ПСЖ губи Баркола за дербито с Марсилия, младокът е под въпрос и за Барселона

Талантът е получил мускулна травма

Мбапе коментира бъдещето си - ПСЖ или Реал

Нападателят с пресконференция преди Франция - Германия

Луис Енрике: Можем да играем и без Мбапе

Треньорът на ПСЖ загатна, че звездата на отбора е възможно да не играе повече

ПСЖ може да привлече Гнабри от Байерн при раздяла с Мбапе

Ръководството на парижани е харесало немския национал

ПСЖ обърна Лил и взе категорична победа (ВИДЕО)

Парижани надиграха противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки