НА КРАЧКА ОТ ТРЕБЪЛА: Байерн наказа „хлапетата“ и уреди финал с ПСЖ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баварската машина с 10 от 10 в Шампионска лига след класика над Лион в Лисабон

НА КРАЧКА ОТ ТРЕБЪЛА: Байерн наказа „хлапетата“ и уреди финал с ПСЖ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Германският хегемон Байерн (Мюнхен) се класира за 11-и път в своята богата история за финала на Шампионска лига, така че вече е само на един успех от златен требъл този сезон.

Баварците победиха с 3:0 отбора на Лион и ще спорят за трофея в неделя с друг френски тим – ПСЖ, след като записаха десети пореден успех в тазгодишното издание на надпреварата.

Серж Гнабри реализира две попадения на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон, а едно добави обичайният заподозрян Роберт Левандовски.

След тях Байерн вече има 42 през кампанията, като изостава само с 3 от рекорда на разбития преди дни отбор на Барселона, поставен през 2000 година.

„Хлапетата“ имат за какво да съжаляват, защото пропуснаха редица чудесни възможности и в крайна сметка трябваше да се примирят, че отпадат на крачка от финала, макар преди това да отстраниха Ювентус и Манчестър Сити.

Те започнаха по-силно срещата и още в четвъртата минута Мемфис Депай бе изведен в коридор сам срещу вратаря. Капитанът на Лион успя да преодолее този на баварците, но после прати топката във външната част на мрежата и пропусна отлична възможност.

В 11-ата минута самият той осигури такава на свой съотборник с добро центриране, но Лео Дюбоа се размина на сантиметри.

Байерн отговори веднага - Леон Горецка отправи опасен изстрел, ала стражът на „хлапетата“ Антони Лопеш блесна със страхотно спасяване.

В 17-ата минута Лион отново можеше да поведе, но ударът на Карл Екамби срещна гредата.

След това в сила влезе правилото за пропуските и головете във футбола.

В ответната атака Серж Гнабри получи в половината на Лион и премина с топка в крака през няколко съперника преди да я прати с мощен изстрел в горния ъгъл от границата на наказателното поле – 1:0.

Така Байерн поведе, а германският национал реализира осмото си попадение в Шампионската лига през сезона и общо 40-о за баварците през кампанията в турнира.

Той обаче не спря дотук и в 33-ата минута удвои аванса на своите, след като преди това Роберт Левандовски се размина с топката точно пред голлинията. Гнабри обаче бе на близо и не прости на „хлапетата“ – 2:0.

Малко преди почивката Гнабри бе близо до своя хеттрик, но не сполучи с хубав опит да порази целта и така паузата дойде при резултат 2:0 в полза на Байерн.

Скоро след началото на втората част Иван Перишич бе изведен сам срещу вратаря, но стреля твърде слабо и Лопеш спаси.

Последваха два нови пропуска на Екамби, който в единия от случаите остана очи в очи с Мануел Нойер, но не съумя да го преодолее.

След това сякаш и двата отбора се примириха с това кой от тях ще продължи напред, а в заключителните минути на терена се появи Фелипе Коутиньо.

Играещият под наем от Барселона бразилец, който допринесе с два гола за разгрома над каталунците с 8:2 в четвъртфинала, реализира попадение малко преди края, но то бе отменено заради засада.

В 88-ата минута дойде ред и на Роберт Левандовски да вкара „дежурния“ си гол. Полякът оформи класиката и крайното 3:0 с глава, засичайки центриране на Джошуа Кимих за своя 15-и гол през сезона в Шампионската лига.

Така Байерн ще участва за 11-и път във финала на турнира, като до момента има 5 успеха и 5 поражения в мача за най-ценния клубен трофей в Европа. 

Лион – Байерн 0:3
0:1 Серж Гнабри 18
0:2 Серж Гнабри 33
0:3 Роберт Левандовски 88


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛИОН: Лопеш, Денайър, Марсело, Ауар, Депай, Дюбоа, Маркал, Екамби, Какере, Корне, Гимараеш;

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Алаба, Боатенг, Дейвис, Горецка, Алкантара, Перишич, Гнабри, Мюлер, Левандовски;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки