Уилямс вече има нов собственик

Глобалната коронавирус пандемия наложи продажбата на легендарния британски тим

Уилямс вече има нов собственик

 Отборът на Уилямс във Формула 1 си има нов собственик, това бе обявено от самия тим по-рано днес. Името на новия собственик на един от най-успешните отбори в историята на спорта е „Дорилтън Кепитъл“, частен инвестиционен фонд базиран в Съединените щати.

До продажбата се стигна след като отборът изпадна във финансови затруднения, причинени забавения старт на сезон 2020 заради глобалната коронавирус пандемия. Още в края месец май Уилямс започна преразглеждане на своята дългосрочна стратегия заедно с финансовите си съветници, като това завърши с продажбата на контролния пакет акции. Продажбата се случи с одобрението на основателя на отбора сър Франк Уилямс.Новината за продажбата идва само два дни, след като Уилямс подписа новото споразумение „Конкорд“, с което заяви своите намерения за участие в спорта в следващите пет години.

„Преразглеждането на стратегията ни бе полезен процес, който показа, че Формула 1 и Уилямс имат правдоподобност и стойност. Успяхме да достигнем края на този процес и сме радостни да представим „Дорилтън Кепитъл“ като новите собственици на отбора. Когато стартирахме този процес, искахме да намерим партньор, който споделя нашите страст и ценности, някой, който осъзнава потенциала на отбора и може да го отключи. В „Дорилтън“ знаем, че сме намерили точно това. Хора, които разбират спорта и какво се иска за да си успешен в него. Хора, които уважават завета на отбора и ще направят всичко възможно той да остане и за напред. Като семейство ние винаги сме слагали отбора на първо място. Да го направим успешен отново и да предпазим хората ни бе нашата основна цел от самото начало на този процес. Това може и да е край на една ера за Уилямс като семеен бизнес, но ние знаем, че той е в добри ръце. Продажбата гарантира оцеляването на тима, но най-важното е, че ще осигури път към успеха. Благодарни сме на „Дорилтън“ за доверието, което показаха към отбора и нямаме търпение да започнем работа с тях. Искам да благодаря на Борда на Уилямс и нашите съветници, които работиха неуморно през последните месеци за да направят всичко това възможно, както и на нашите служители, които ни останаха верни през цялото това време“, заяви дъщерята на сър Франк - Клер Уилямс, която в последните години пое ръководството на заради напредналата възраст на своя баща.

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки