В ИСПАНИЯ: Куман не иска Суарес, Бускетс и Алба в Барселона!

Хенрик Ларсон влезе в щаба на новия треньор

В ИСПАНИЯ: Куман не иска Суарес, Бускетс и Алба в Барселона!
В Испания разкриха трима от играчите в "черния списък" на новия треньор на Барселона Роналд Куман. Това са Луис Суарес, Серхио Бускетс и Жорди Алба, твърди Кадена Сер. 

В следващите дни нидерландският специалист възнамерява да ги информира, че не ги вижда като част от своя проект. 

Ситуацията с тримата играчи е много сложна, тъй като те имат дългосрочни договори и едва ли ще се съгласят да напуснат. Това се отнася най-вече за Алба, който преди година поднови контракта си с Барселона до 2024 г.

В същото време Куман е категоричен, че Жерар Пике трябва да остане в отбора и през следващия сезон. 

Според него испанският национал е ключов играч и около него трябва да се гради защитата на отбора. 

Веднага след унижението на Барса от Байерн Мюнхен, Пике изрази готовност да си тръгне, ако това ще помогне на отбора да излезе от дупката.

Затова ще се опита да помогне бившият нападател на каталунците Хенрик Ларсон, който от днес официално вече е част от щаба на Роналд Куман. 

Той и екс наставникът на Хофенхайм Алфред Шрьодер днес подписаха договори за две години с Барса и ще бъдат асистенти на 57-годишния Куман, който по-рано тази седмица бе назначен начело на тима след уволнението на Кике Сетиен.

48-годишният Ларсон изкара два сезона на “Ноу Камп”, в които изигра 62 мача и отбеляза 22 гола, печелейки Шампионската лига и две титли на Испания.

Бившият шведски национал е играл с Куман в тима на Фейенорд между 1995 и 1997 година. След отказването си от футбола през 2009 година Ларсон води три тима в родината си – Ландскрона, Фалкенберг и Хелзингборг.

47-годишният нидерландец Алфред Шрьодер напусна Хофенхайм през юни заради различия с ръководството на клуба. Той е водил още отбора на Твенте и бе асистент на Ерик тен Хаг в Аякс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки